Vänersborg – Sandviken

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

SAIK vann hemmapremiären mot storsatsande VSK som värvat bland annat Esplund och Bergwall. Nu väntar spel på bortaplan i Arena Vännersborg. Senast i matchen mot Västerås återfanns den rutinerade Magnus Muhrén i truppen efter tre år i GAIS, där han haft en betydande roll. Efter att ha fått bästa tänkbara start på matchen, började hemmalaget spela lite okoncentrerat samtidigt som Västerås tog tillvara på sina chanser. Tre mål hann gästerna göra innan halvtidsvilan. Sett till spelet som helhet under den första halvleken så var 2-4 ett rättvist resultat. Den andra halvleken började riktigt bra för Sandviken. Återvändaren, Muhrén gjorde sitt första Elitseriemål sedan hemkomsten till Sandviken. Detta följdes upp av Christoffer Edlund som gjorde 4-4 på straff. Efter det tappade man lite av spelet och VSK kunde återa ledningen. Men den sista kvarten tog sig hemmalaget samman och visade upp det spel dom spelar sina bättre dagar ,man vände matchen och vann med 7-5. SAIK har mycket boll i första, VSK gör två hörnmål annars tycker jag att Gästriklänningarna är de bättre laget de första 25-30 minuterna. I andra halvleken har de en bättre arbetsinsats i defensiven över hela banan som gör det svårt för Västerås och de har en bättre anfallspel än vad de hade i första. Sandvikens stora bollinnehav över hela matchen gör att VSK tröttnar lite på slutet och man kunde stänga matchen.

Vännersborg är väldigt bra organiserade. Vänersborg brukar stå för ett tungt motstånd när topplagen gästar arenan, dem jobbar hårt och är riktigt bra på fasta situationer med främst landslagsspelaren Jocke Hedqvist i spetsen. Det blev delad pott i premiären för Vänersborg, då man startade Elitserien med ett kryss i hemmamatchen mot Villa. Båda lagen inledde avvaktande och försvarade sina positioner utan att skapa några riktigt heta målchanser. Villa uppträdde oerhört blekt och fantasilöst i första halvlek och skapade knappt en målchans på 45 minuter. Vännersborg hade ledningen med hela 4-0 efter 56 minuter. Villa blev tillslut ett helt nytt lag och reducerade till 4-4 efter att Vännerborg åkt på en utvisning. Sett till spelet, prestationen och antalet målchanser förtjänade IFK nog att lämna isen med två poäng även om Villa visade moral som reste sig, men en poäng mot stora guldfavoriterna Villa får ändå ses som en godkänd start på säsongen sett till hur matchen utvecklade sig.  Kanonskytt Hedqvist stod för tre av målen. Sedan Stefan Karlsson som tog över klubben i vintras, har IFK bara förlorat en match hemma i Arena Vänersborg, mot SAIK i den 4:e kvartsfinalen. Det är med andra ord ingen lätt match som väntar SAIK.

Noterbart:
– Passningsspelet är SAIK:s adelsmärke och med stort tålamod brukar chanserna dyka upp.
– Nyförvärvet Pasis utkast är ett farligt vapen hos SAIK, när man väl utnyttjar det.
– De senaste 5 matcherna lagen möttes, resulterade i 4 vinster för SAIK och 1 för IFK.
– Sandvikens rutinerade Magnus Muhrén är tillbaka i truppen.
– Joakim Hedqvist i Vännersborg, förlängde sitt kontrakt och är i bra form.
– Johan Löfstedt, Kasper Milerud, Joel Othén och Jesper Hvornum, lämnade SAIK inför säsongen.

  • Match: Vännersborg – Sandviken
  • Spel:  Sandviken (2)
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 15:00, 29/10

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar