Edmonton – Carolina

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ikväll är det första av endast två möten denna säsong mellan Edmonton och Carolina. Edmonton Oilers har nu tagit sig 30 matcher in på säsongen 2013/2014 och får ses som en klar besvikelse så här långt. Men under natten till fredagen så besegrade man trots detta Colorado med 8-2. I övrigt så finns det såklart mycket annat att önska om man är Oilers-supporter, men laget tar mer steg frammåt än bakåt just nu. De mår vara små steg, men de går i rätt riktning. Stundtals bra hockey har blandats med dåligt försvarsspel för det mesta och det är också där problemet sitter. Inte hos Dubnyk eller Bryzgalov eller LaBarbera för den delen heller. Utan i försvaret. Mot Colorado så bänkades Jeff Petry som kanske varit en av de mest självklara spelarna i Oilers den här säsongen. In kom Martin Marincin som imponerat i AHL. Slovaken gjorde en stabil insats under de femton minuterna han fick spela. På lördag är det dags för säsongens andra Alberta-möte när Flames gästar Rexall Place. Jeff Petry kommer troligtvis vara tillbaka till den matchen, för Oilers del kan man bara hoppas att det inte är på Marincins bekostnad. I Oilers finner vi även Taylor Hall, få spelare kan kombinera den snabbheten och talangen med fighting inställningen hos Hall. När Taylor Hall spelar bra, då spelar Edmonton bra. När Edmonton spelar dåligt, då är Taylor Hall oftast lagets bästa spelare. Det är knappast hans fel att Oilers ligger där de ligger.

Carolina Hurricanes har ett facit på 13-13-5 och har vunnit tre raka matcher innan måndagens förlust med 2-0 mot Vancouver. Carolina är i en sådan kapplöpning, precis som alla andra i ligan, som verkligen väst kontra öst spelar ingen roll. Man jagar slutspel. Varje spel betyder för Carolinas del så mycket för dessa dagar. Hurricanes är ett lag som verkligen borde vara i ett topplag i Eastern Conference, men de har varit en stor besvikelse under de senaste två säsongerna ändå på något sätt finns de numera på tredje plats i Metro divisionen. Carolina verkar vara på uppgång, men de står inför ett Oilers som börjar spela med tillförsikt. I Hurricanes finner vi Jeff Skinner och det bara tog några matcher innan han var tillbaka på allvar efter sin nästan månadslånga skadefrånvaro… men väntan ser ut att ha varit värt det. I veckans första match hittade han äntligen målet igen och klev fram med 2+1 i segermatchen mot Washington. Mot Nashville var han snäppet värre och blev tremålsskytt. Sex mål och en assist på fyra matcher är helt enkelt ett hyggligt facit.

Noterbart:
– Carolina har vunnit 3/5 senaste spelade matcherna
– Edmonton har vunnit 2/5 senaste spelade matcherna, varav en på övertid.
– Båda lagen måste se upp med spelarna vid namnet Jeff.
– Oilers har varit en besvikelse i årets NHL.
– Oilers serie är snäppet svårare än Hurricanes.

  • Match: Edmonton – Carolina
  • Spel: Carolina inkl ÖT/straffar.
  • Odds: 2,15 @ William Hill
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 03:30, 11/12

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar