Malmö – Hammarby

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Vi närmar oss ännu en helg där Svenska Cupens gruppspel äger rum. Den här gången har vi massa intressanta matcher som är direkt avgörande för vilka lag som tar sig vidare till slutspelet. En av dessa hittar vi i Malmö där Hammarby kommer på besök. Hemmalaget är storfavoriter till att ta tre poäng, men jag siktar in mig på ett över/underspel.

Eftersom hemmalaget har plockat hem två segrar på lika många matcher, och således står på sex poäng medan gästerna inkasserat fyra poäng, har vi faktiskt att göra med en seriefinal. En eventuell vinnare tar sig vidare till kvartsfinal och vid oavgjort resultat är det skåningarna som avancerar vidare. Malmö har på dessa två matcher som spelats visat upp en god vilja till att hela tiden gå framåt vilket även har synts på resultaten. Man har besegrat Degerfors med 7-1 och förra helgen var det Ängelholm som fick åka hem efter en 0-3-förlust. Tror dock på en tillställning som blir betydligt tajtare här under lördagen. De föregående matcherna har spelats på Malmö IP som har konstgräs som underlag, något som främjar Malmös spelsätt mycket mer än vad spelplatsen för den här matchen gör. Tack vare att det väntas komma storpublik har man valt att lägga matchen på Malmö Stadion, där det är naturgräs som gäller. På detta underlag som inte är i något vidare bra skick kommer det vara svårt för hemmalaget få upp något tempo i passningsspelet och därmed blir det svårt att rulla förbi Hammarbys lagdelar.

Dessutom är jag tveksam till hur mycket Åge Hareide och hans tränarstab önskar att laget ska röra sig framåt. Eftersom att man går vidare på ett oavgjort resultat behöver man inte direkt förta sig och skicka fram innermittfältare och ytterbackar i onödan. Det syns även i den väntade laguppställningen att man kommer ta det lite försiktigt med tanke på att man petar den offensiva innermittfältaren Simon Thern och istället kommer Erik Johansson ta plats bredvid Markus Halsti.

Bajen inledde gruppspelet med att endast spela oavgjort hemma mot Ängelholm. Därefter räddade man inledningen av tävlingssäsongen med att vända underläge till seger borta mot Degerfors, där slutresultatet blev 3-1. Nu står man inför en av de mest intressanta tillställningar klubben haft på väldigt länge. Det kommer vara ett Hammarby som lär gå in till denna match med stor respekt för bortalaget. Trots att man måste vinna matchen, kommer målet inledningsvis vara att hålla 0-0-resultatet för att i slutskedet av matchen börja gå framåt och först då pröva hemmalagets försvar lite mer. Jag har dock svårt att se hur Hammarby ska vaska fram några speciella farligheter mot Malmö som har gjort det stabilt såhär långt. Man har en stark rektangel centralt i banan med mittbackarna Jansson och Helander samt lite längre fram innermittfältsduon Johansson & Halsti.

Nanne Bergstrand fick i senaste matchen mot Degerfors dessutom se lagets stjärna och kapten, Kennedy Bakricioluglu, lämna plan på grund av en skada i revbenet. Något som håller honom borta även från spel denna helg. Det är ett avbräck som är stort och Eftersom att Malmö är medvetna om att man inte är i behov av att flytta fram lagdelarna, samtidigt som underlaget inte inbjuder till någon passningsorienterad fotboll kommer man att riskminimera betydligt mer än vad vi är vana att se. Tror på en tajt och avslagen första halvlek, för att senare bli en mer öppen historia när bortalaget jagar ledningsmål.

  • Match: Malmö – Hammarby 
  • Spel: Under 3 mål (AH)
  • Odds: 1,90 @ Pinnacle Sports
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 15/3, 15:30

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar