Spanien – Chile

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Livsviktig match för det spanska landslaget ikväll då Chile väntar i den andra matchen i Grupp B. Efter käftsmällen mot Holland så måste spanjorerna gå hårt för segern här, vilket kan passa Chile som handen i handsken. Tror det kan sluta i en del mål här och testar mig på ett överspel.

Spanien åkte som bekant på en ordentlig smäll i öppningsmatchen där Holland kunde vinna med smått otroliga 5-1. Det började dock bra för spanjorerna då Xabi Alonso smällde in en straff efter att Diego Costa gått ner i straffområdet. Man hade sedan även chansen att göra 2-0 när David Silva kom fri med målvakten i slutet på första halvleken, ett mål som jag tror hade avgjort matchen till Spaniens fördel. Men istället kontrade Holland och en otroligt snygg nick av Van Persie innebar 1-1 precis innan paus. Efter vilan så föll Spanien ihop som ett korthus och det var väldigt mycket som inte stämde i spelet. Passningsspelet var slarvigt och försvarsspelet var under all kritik när holländarna kunde glida ifrån mycket enkelt. Det innebär att Spanien ligger sist i gruppen och det är väldigt enkla förutsättningar idag, man måste helt enkelt vinna. Man ska även ha goda chanser till att stänka dit ett par mål, då jag inte tycker att Chile imponerade försvarsmässigt i öppningsmatchen mot Australien (3-1). Men framåt hos Chile så har man kontringsspelare av rang i bland annat Vargas och Alexis, två spelare som spelade i just Spanien förra säsongen. Med tanke på hur Ramos och Pique skötte mittbacken i senaste matchen så ska man vara väldigt oroade över kvällens motståndare. Dessutom har man ett stort frågetecken på målvaktsposten där Casillas stod för kanske karriärens sämsta match mot Holland. Studsar han tillbaka här? Målvakt De Gea är skadad hos Spanien, i övrigt har man inga nya problem.

Chile har ett otroligt spännande lag och redan i träningsmatcherna inför VM så har vi fått se vad det här laget kan prestera. Man plockade ner England (2-0) på bortagräs och sedan har man även spelat jämnt mot både Brasilien (1-2) och Tyskland (0-1). Mot tyskarna dominerade man faktiskt spelet, vilket inte alla lag gör trots att det var en träningsmatch. I öppningsmatchen kunde man besegra Australien med 3-1 till slut och inkasserade alltså tre mycket viktiga poäng i den här tuffa gruppen. Alexis kunde pilla in 1-0 från nära håll och sedan fick vi se ett mycket vackert mål från Valdivia, efter förarbete från just Alexis. Men Cahill reducerade för Australien och man hade även ett par heta lägen till att kvittera, men på stopptid kunde inhopparen Beausejour fastställa slutresultatet 3-1. Kvalitén hos det här laget ligger utan tvekan i det offensiva, där man har ett gäng klasspelare som spelar i stora klubbar ute i europa. Arturo Vidal har ju själv påstått att han är bäst i världen på sin position, vilket mycket väl kan stämma. Sedan har vi en Alexis Sanchez som har ett helt annat sätt att spela fotboll på i landslaget, än vad han är van vid i Barcelona, något som passar honom utmärkt. Vi såg i Udinese vilken utmärkt kontringsspelare detta är, och det är något som inte alls är till hans fördel i Barcelona. Men bakåt känns inte Chile lika starka och det visade man även i öppningsmatchen där man släppte till rätt många chanser. Gary ”pitbull” Medel på en mittbacksposition mot förmodligen Diego Costa, det kan bli en duell det. Inga nya bekymmer hos Chile som väntas spela med samma startelva som senast.

  • Match: Spanien – Chile
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,71 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

SpelbolagBonusLänk
betsson1100 krSpela här!

Lämna ett svar