Brasilien – Chile

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

Ett redan fantastiskt mästerskap har nu gått förbi gruppspelsomgången där vi nu ska kliva vi in i ett antal högintressanta åttondelsfinaler i denna fotbollsfest i Brasilien. Slutspelet inleds även med det som troligtvis får ses som den mest spektakulära åttondelen på förhand där värdnationen ska ta sig an Chile i en sydamerikansk uppgörelse. Drabbningen har sin storebror på den ena planhalvan, vill dock hävda att man kan testas till den grad att ett spel på gästerna synas.

Brasilien plockade 7 poäng av 9 möjliga och lyckades till slut stå som gruppsegrare på målskillnad. Trots det har man kunnat skymta ett antal frågetecken i det brassarna har presterat såväl här som genrepen inför detta mästerskap. Förväntningarna har varit otroligt stora, något som kan ha hämmat insatserna, och trots att resultaten i två av segrarna kan ha sett behagliga ut i efterhand så har brassarna haft svårigheter i samtliga matcher. En väldigt suspekt straff visade vägen mot Kroatien, det mållösa mötet mot Mexiko kunde ha gått åt vilket håll som helst medan man släppte till förvånansvärt mycket mot ett redan avsågat Kamerun, som kan ha varit det här mästerskapets absolut svagaste bidrag,  under den inledande halvtimmen. Försvarsspelet har inte varit fullt så lika stabilt som den var ifjol och även om Neymar (4 mål och delad ledning i skytteligan) har varit lysande i anfallsväg så har de övriga alternativen varit något ineffektiva och inte fått ut samma utdelning för sina individuella kvaliteter. På förhand får detta sydamerikanska möte ses som det tuffaste testet hittills för hemmanationens del, och även om man faktiskt har haft väldigt lätt för motståndet sedan ett antal år tillbaka så vill jag nog hävda att skillnaderna mellan de båda lagen är desto mindre i dagsläget. A Selecão kommer till spel med samtliga lirare tillgängliga. Troligtvis utan några större förändringar att jämföra med gruppspelet, undantaget Fernandinho (Manchester City) som imponerade senast via ett inhopp och som kan stå redo från start på det centrala mittfältet.

Chile inledde det sydamerikanska kvalspelet på ett tveksamt sätt med ett antal ojämna prestationer för att i nuläget, enligt min mening, tillsammans med Colombia växa ut till två seriösa utmanare till medaljerna. Argentinaren Jorge Sampaoli har format ett väldigt spännande chilenskt landslag med ett par intressanta inslag i sin spelmodell. Avancemanget stod klart redan efter de två inledande gruppspelsomgångarna där den väntade fullpoängaren mot Australien följdes upp med en fantastisk insats mot de regerande mästarna Spanien som städades av på ett relativt behagligt sätt. Gruppfinalen mot Holland förlorades dock, så även den eventuella gruppsegern för att slippa brassarna i en åttondel, där man hade svårigheter med att komma till avslut i de ytorna som man främst söker sig till mot en holländsk försvarslinje som var placerad väldigt långt ner i banan. Tror eventuellt att det kan vara positivt för chilenarnas del, som fick oerhört mycket beröm inledningsvis, att åter sträva efter en mer slipad prestation där jag misstänker att chanserna kommer uppstå mot ett motstånd (att jämföra med Holland) som troligtvis inte kommer försvara sig via samma metoder. Mina främsta frågetecken går till att man kan vara sårbart i luftrummet samtidigt som man inte kan dra någon större fördel av ett fantastiskt stöd på läktarna som man har haft i de föregående matcherna. I övrigt, sedan 1930 har man endast gått vidare från gruppen vid två tillfällen och båda gångerna har det tagit stopp i åttondelen – mot Brasilien.

La Roja kommer precis som motståndet med truppen intakt, fritt från skador och avstängningar. Nyckelspelaren Arturo Vidal (Juventus), som stördes av en knäskada inför gruppspelet, vilades senast men kommer nu vara tillgänglig för spel. Ur ett historiskt perspektiv, med Brasilien på hemmaplan, ska favoritskapet vara givet även om jag är skeptisk till storleken. Ett par brassar har inte riktigt kommit upp i nivå och som ett kollektiv anser jag att motståndet är mer välfungerande. Vädrar en viss sensation och en redig besvikelse i form av en värdnation som tvingas kliva av redan i åttondelsfinalen. Jag vill dock inte se det som någon sensation att ett högintressant och slagkraftigt Chile lyckas avancera på brassarnas bekostnad, även om jag väljer att stanna vid att man undviker förlust under ordinarie speltid. Det brasilianska spelet är inte lika bländande nu som det var ifjol för Confederations Cup. Man har, periodvis, vissa svårigheter med att driva upp tempot där Neymar har varit den enda ur den offensivt lagda kvartetten som har lyckats bryta mönstret. Brasilien har haft svårigheter i samtliga matcher hittills och man mycket väl stå inför något liknande även ikväll. Chile har varit väldigt framgångsrikt med sin höga press, vilket kan bidra till ett par välbehövliga bollvinster centralt där brassarna har agerat något långsamt ibland, och det som saknas i ren tyngd kompenseras med många kvicka fötter och desto fler löpmeter. I jämförelse med den avslutande gruppspelsmatchen borde man få desto större ytor att attackera på, rättvända med bollen, mot en värdnation som inte kan agera lika försiktigt (Holland) i sina utgångspositioner.

Trots svårigheterna genom åren, tror att tidpunkten för den här matchen kan vara passande och mer lämplig för de rödas del. Jag vill ge chilenarna något bättre möjligheter till att störa hemmalaget riktigt rejält. Chile att, under 90 minuters spel, stå som segrare eller spela oavgjort testas med medel.

  • Match: Brasilien – Chile
  • Spel: Chile dubbelchans
  • Odds: 2,55 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.00 28/6

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar