Costa Rica – Grekland

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Världsmästerskapet rullar vidare och fortsatt feststämning i landet med värdnationen Brasilien vidare via en rafflande straffsparksläggning. Ytterligare 6 åttondelsfinaler kvar att spela, däribland här i Recife i den brasilianska östkusten där den något överraskande kombinationen av Costa Rica och Grekland ska göra upp om en plats i kvartsfinalen. Här kan ni ta del av ytterligare ett spelförslag till den här matchen där jag även vill testa vinnaren.

Costa Rica har varit en saga hittills. Man stod som vinnare av grupp D med Uruguay, Italien och England som motståndare med 7 poäng av 9 möjliga, klara för åttondelen inför den avslutande gruppspelsomgången, och än mer anmärkningsvärt att man inte släppte till ett enda spelmål över dessa matcher. Fruktansvärt imponerande sett till att ett par av de givna inslagen i startelvan, utöver nyckelspelare som Keylor Navas (målvakt i absolut världsklass från spanska Levante), Bryan Ruiz (PSV/Fulham) och Joel Campbell (Olympiakos/Arsenal), håller till i Skandinavien, däribland Celso Borges här i Allsvenskan och AIK. Spelsystemet som skiftas från en tre- (centralt) till fembackslinje med en ren topp längst fram i banan har fungerat på ett oerhört effektivt sätt hittills, samtidigt ska det bli väldigt intressant att se hur man står sig inför den här uppgiften, utöver den mentala aspekten, där man eventuellt kan tvingas till att vara mer spelförande i perioder av den här matchen att jämföra med det man gick upp emot i gruppspelet. Los Ticos kommer till spel med det ordinarie manskapet där förbundskaptenen Jorge Luis Pinto varken har några skador eller avstängningar att bekymra sig över.

Grekland, som bekant Europamästare 2004, har haft desto större svårigheter i dessa sammanhang där man klev in till den här turneringen med förluster i 5 av de 6 tidigare världsmästerskapsmatcherna som man hade deltagit i. Grekerna ska, likt motståndet, ha en eloge för det man lyckades åstadkomma i gruppspelet. Man var, med en inspelad poäng i de två inledande omgångarna, piskat att besegra Elfenbenskusten och även om det krävdes en straffspark på tilläggstid så hade man nog antagligen gjort sig förtjänta av det över 90 minuter där en undervärderad Georgios Samaras fick stå som matchhjälte. Trots att allt gick emot To Piratiko under inledningen av matchen där både Panagiotis Koné och Orestis Karnezis tvingades utgå pga skador så lyckades man resa sig på grekiskt manér, och även om man kan sakna de individuella kvaliteterna som föregående upplagor har haft tillgång till så är detta grekiska landslag alltjämt väldigt svårslaget och disciplinerat. Som det har nämnts tidigare för grekernas del, Koné är inte tillgänglig för spel medan Karnezis förväntas starta i målet. Lagkaptenen och veteranen Kostas Katsouranis är dock tillbaka i truppen efter sin avstängning.

Grekland hade nästan hunnit spela 5 halvlekar innan man lyckades trycka in sitt första mål i den här turneringen och man var bara någon minut från att bli utslaget. Jag tycker inte att man var lika svagt som 0-3 mot Colombia och man försvarade sig tappert med en man mindre i dryga timmen mot Japan. Likväl, man krånglar sig vidare och får nu ses med relativt goda möjligheter till att även avancera till en kvartsfinal. Stora delar av truppen bär med sig god rutin från dessa mästerskap och av tradition är man riktigt starkt på att stå fast vid och spela efter en matchplan där man sällan bjuder på något gratis. En ny erfarenhet för ett segerrusigt Costa Ricas del där man stöter på sin (på pappret) mest överkomliga uppgift först efter gruppspelet där det återstår att se om man orkar leverera ytterligare en prestation. Till skillnad från de föregående matcherna kommer man nu gå upp mot en lågt placerad försvarslinje mot ett lag som troligtvis inte kommer förändra alltför mycket i sitt sätt ta sig an den här matchen där jag eventuellt vill ge en mindre fördel till Grekland i vissa detaljer av spelet.

Det första målet i den här matchen kan betyda otroligt mycket med tanke på den försiktiga spelstilen de båda nationerna står för. Att grekerna, med noggrannhet i sin speluppbyggnad och styrka på fasta situationer, står för ett eventuellt första mål för att sedan stänga butiken ska inte ses som ett orimligt scenario. Man har, till skillnad från ett hittills väldigt charmigt Costa Rica, varit här förr och kan dra fördelar av att ha suttit i den här positionen i andra mästerskap. För egen del känns strax över 3 ggr som ett intressant spel på förhand. Testar en lägre insats på Grekland att stå som segrare under ordinarie speltid.

  • Match: Costa Rica – Grekland
  • Spel: Grekland (2)
  • Odds: 3,10 @ Bwin
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 22.00 29/6

SpelbolagBonusLänk
bwin1100 krSpela här!

Lämna ett svar