Uruguay – Costa Rica

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela artikeln:

Då var det dags för Uruguay och Costa Rica att göra entré i VM. Uruguay är givetvis skyhöga favoriter och i mina ögon bör man vinna det här utan problem men den raka ettan lockar knappast utan jag väljer ett annat mycket troligt spel här, häng på!

Uruguay är det mycket snack kring inför VM då man imponerade rejält under VM 2010 och slutade på en fjärdeplats för att året därefter vinna de sydamerikanska mästerskapen. Man hade dock ett jobbigt VM-kval men kunde tämligen enkelt knipa den sista kvalplatsen med 5 poäng före Venezuela. I playoffmatchen avfärdade man enkelt Jordanien med sammanlagt 5-0. Man kan säga att laget gjorde vad som krävdes för att ta sig till VM men man imponerade knappast. Nu är det dock allvar och man ställs mot Costa Rica som till varje pris måste besegras. Uruguay är inget lag som bjuder på fantastisk offensiv fotboll direkt, trots stora stjärnor som Suarez, Forlán och Cavani på topp, utan man är ett hårt jobbande kollektiv. Man släppte in hela 25 mål på lagets 16 kvalmatcher och det är inte okej så tränaren har påpekat att man tränat oerhört mycket defensiv fotboll inför VM och jag kan tänka mig att laget kommer satsa på ett mål framåt för att sedan spela av matchen här. Man är säkerligen nöjda med 1,2-0. Man har hållit nollan i båda sina genrepsmatcher och defensiven har sett okej ut, nu är det allvar och då lär man spika igen bakåt!

Costa Rica var länge känt för sin anfallsglada och tekniska fotboll men under förbundskaptenen Jorge Luis Pinto har man börjat prioritera försvarsspelet och laget släppte bara in 7 mål på 10 matcher under kvalet. Man kommer givetvis gå in med inställningen att spika igen bakåt här och satsa på kontringar eller farliga fasta situationer. Jag tror dock inte det kommer lyckas så bra och spelare som Cavani, Suarez och Forlán kan utan tvekan agera matchvinnare och peta in 1-0 till Uruguay som står sig matchen ut. Offensivt ser Costa Rica riktigt klena ut då endast Bryan Ruiz (PSV) känns som något riktigt hot. Man åkte på ett blytungt avbräck för ett par veckor sedan då urviktige anfallaren Alvaro Saborio bröt foten och missar VM. På mitten har man AIK:s stjärna Celso Borges men han tillsammans med övriga Costa Ricaspelare känns inte jättevassa i VM-sammanhang i mina ögon. Jag tror man kommer få inrikta sig på defensiv fotboll och man får max 2-3 lägen på hela matchen och den effektiviteten har inte laget så man lyckas göra ett mål här.

Kort summering: Uruguay är här för att ta sig riktigt långt i turneringen medan Costa Rica skulle fira rejält om man ens tog en poäng i VM. Uruguay måste vinna den här matchen för att öka sina chanser till avancemang och allt annat än seger här vore ödesdigert för laget. Man har tränat rejält med försvarsspel inför VM och nollan bör vara intakt mot Costa Rica som inte har mycket att komma med offensivt. Det kommer vara spel mot ett mål större delen av matchen och det förvånar mig rejält om inte Uruguay vinner den här matchen 1,2-0!

  • Match: Uruguay – Costa Rica
  • Spel: Uruguay vinner och håller nollan
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 21.00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!