Skellefteå – Växjö

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Svenska Hockeyligan går idag in i den elfte omgången av femtiofem. Nu tar tabellettan Skellefteå sig an tabellfyran Växjö på hemmaplan. En på förhand oviss match och oddset på Växjö lockar.

Skellefteå tappade som de flesta vet i stort sett allt av den bärande gruppen till SM-guldet förra säsongen. Spelare som Bellmare, Eriksson, Holloway för att nämna några och massiv med poäng som dessa spelare gjorde. Skellefteå sågs därför inför säsongen ut som ett svagare lag än på många år och att laget inte kommer vinna SM-guld denna säsong. Men ack vad fel många har haft hittills. Nu har det spelats tio omgångar och vilket lag leder inte serien trots allt, jo Skellefteå. Med tjugotvå inspelade poäng på tio matcher så leder Skellefteå serien med ett poäng före tvåan Luleå. Skellefteå är formstarka och har på lagets fem senaste matcher tagit poäng i fyra och gått segrande ur tre av dessa fem. Hemma i Skellefteå Kraft Arena är Skellefteå tillsammans med HV71 dom enda lag som fortfarande är obesegrade. Med fem hemmamatcher så har Skellefteå tagit full pott och har en imponerande målskillnad på 19-7. Skellefteå’s senaste match och hemmamatch var mot Djurgården där laget vann med 3-2 efter en stark vändning i den tredje perioden från 1-2.

Växjö som inför säsongen var en av de stora favoriterna till att ro hem SM-guldet till Småland har börjat säsongen nästintill som planerat. Med intressanta värvningar som Nihlstorp Kiiskinen och Lundh så ser laget farligt ut. Nitton poäng på tio matcher ger Växjö en fjärde plats i tabellen med tre poäng bakom serieledarna och motståndarna Skellefteå. Även Växjö har en bra form. Med tre segrar på lagets fem senaste matcher där Leksand besegrades senast med 2-0. Ett resultat som var i rejäl underkant. Växjö’s senaste bortamatch i SHL var mot Modo. En match där det inte var något snack om vem som skulle vinna. Växjö rodde hem det mesta och vann matchen med 5-0. Segern var därmed den tredje raka bortasegern och Växjö har tagit poäng samtliga bortamatcher under den här säsongen. Med nio poäng på fyra bortamatcher så är Växjö seriens andra bästa bortalag. Med en statistik på tre segrar, varav en efter straffar och en förlust efter straffar och en målskillnad på 13-6.

Förra säsongen slutade tre av fem matcher med ett kryss efter ordinarie tid. Men det var Växjö som vann tre av fem möten. Två matcher spelades i Skellefteå. Där vann Växjö den senaste med förkrossande 6-0 och förlorade det första mötet med 3-2 efter straffar. I dom fem senaste matcherna i Skellefteå Kraft Arena så har Växjö gått segrande ur tre av dessa fem. Två lag med segrar i ryggen och god form, men jag tror att det är Skellefteå’s trend som kommer att brytas. Detta trots lagets fina inledning och fina form. Till stor del att Växjö är ett minst lika bra lag som Skellefteå om inte snäppet vassare. Samtidigt som Växjö har imponerat stort på bortaplan under säsongen och har gått urstark. Trots att Skellefteå har vunnit samtliga hemmamatcher så har inte laget ännu satts på ett riktigt prov. Det har inte varit topplag som har besökt serieledarna och Skellefteå har haft medstuss ett tag nu. Det är dags att den studsen ändrar riktning och varför inte mot ett starkt och laddat Växjö som har spelat otroligt bra den senaste tiden och trivs i Skellefteå. Laget vann som sagt senast i Skellefteå Kraft Arena med hela 6-0. Goda minnen att återvända till. Samt att Växjö trivs bra i Skellefteå. Men Skellefteå är så stora favoriter som ikväll köper jag inte. Fem raka hemmasegrar mot nedre regionens lag och det ska mycket mycket till om det blir sex. Mitt spel blir därmed Växjö som segrare inklusive övertid och straffar till helt sjukt 2.40 hos bet365.

  • Match: Skellefteå – Växjö
  • Speltips: Money line Växjö
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 15/10, 19.00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar