Timrå – Björklöven

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Hockeyallsvenskan spelar sin första omgång under året 2015. Timrå som är jumbo tar emot nästjumbon Björklöven. Båda lagen i i behov att ta poäng så seger är ett måste för båda lagen.

Timrå höll på att avsluta året på ett mycket bra sätt. Laget mötte Asplöven i  sista match på hemmaplan. En match där Timrå startade den första perioden ruggigt bra och hade en 3-1 ledning, men blev sedan avvaktande och Asplöven kunde komma igen och kvittera till 3-3 och ta matchen till övertid. Där tog det bara tjugo sekunder innan matchen var över och Asplöven tog med sig bonuspoängen.. Förlusten innebar Timrå’s fjärde på lagets fem senaste matcher. Laget har endast mäktat med att ta fyra poäng på sina fem senaste matcher och är seriens trettonde formstarkaste lag. Med den svaga formen och att poängen uteblir har Timrå nu börjat halkat efter i tabellen. Just nu står laget på fyrtiotvå poäng efter trettiosex spelade omgångar och ligger sist i tabellen. Timrå har fem poäng upp till säker mark. Hemma i E.ON Arena har Timrå tagit merparten av sina poäng. Laget har åtta trepoängare efter arton hemmamatcher. Det gör att Timrå har spelat ihop tjugofem poäng och är seriens näst sämsta hemmalag. Timrå förlorade som sagt sin senaste hemmamatch mot Asplöven och det var lagets fjärde förlust på dom fem senaste hemmamatcherna. Något positivt att ta med sig är i alla fall att Timrå har tagit fyra poäng på lagets två senaste hemmamatcher. Timrå har fått lånat in Christoffer Forsberg från Färjestad. En ung och talangfull kille som kan ge Timråen god hjälp. Han är även son till lagets tränare Roger Forsberg.

Björklöven avslutade även dom året med att förlora. Laget mötte AIK på hemmaplan i den sista omgången för 2014. En jämn och målsnål drabbning där AIK tog ledningen under den första perioden. Hemmalaget kom dock igen och kvitterade tidigt i mellanakten men AIK lyckades göra 1-2 dryga tio minuter senare. Ett resultat som sen skulle stå sig matchen ut. Förlusten innebar att Björklöven bröt sin fyra matchers långa poängsvit. På dom fem senaste matcherna har Björklöven mäktat med att plocka åtta poäng, vilket gör laget till seriens sjätte formstarkaste lag. Men trots en godkänd form har Björklöven efter förlusten senast än en gång åkt ner under kvalstrecket. Laget har plockat fyrtiosju poäng efter trettiosex spelade omgångar och ligger på en trettonde plats. Laget har dock samma poängantal som AIK och Oskarshamn men med en klart sämre målskillnad. Bortaplan har inte varit någon höjdare för Björklöven. Efter arton spelade bortamatcher har laget tagit sjutton poäng. Detta via sju segrar, varav fem efter övertid/straffar och elva förluster, varav en efter övertid/straffar. Det gör Björklöven till seriens tolfte bästa bortalag. Björklöven vann sin senaste bortamatch mot Asplöven med 5-4 efter förlängning och satte därmed stopp på sin fyra matchers långa förlustrad på bortais.

Dom två tidigare matcherna har spelats på varsin hemmaplan. Den första matchen spelades i E.ON Arena och där vann Timrå med 3-1.
Den andra matchen spelades i Umeå i T3 Center och där vann Björklöven med samma siffror, 3-1. På lagens fem senaste möten har det slutat med tre segrar för Timrå och två för Björklöven. Sen Björklöven tog steget upp till Hockeyallsvenskan har lagen möts tre gånger i E.ON Arena. Samtliga matcher har slutat med hemmaseger.

Tre oerhört viktiga poäng som står på spel. Framförallt för hemmalaget Timrå som vid förlust kan ha hela åtta poäng upp till säker mark. Det är ingen position som laget vill utsätta sig för och kommer ge allt för att vinna lördagens match. Timrå kommer att lyckas vinna matchen på grund av att Timrå svarade för starka matcher innan årsskiftet. Den senaste matchen mot Asplöven spelade laget otroligt bra i den första perioden, och hade inte laget varit för avvaktande hade Timrå vunnit matchen. Även matchen innan mot Södertälje stredTimrå bra och hade kunnat fått med sig poäng. Björklöven förlorade sist och bröt sin poängsvit. Samtidigt är Björklöven ett lag som tar större delen av sina poäng på hemmaplan. Ett inte alltför starkt bortalag som bara har tagit sjutton poäng på resande fot och har begett sig till Timrå tre gånger sen återkomsten i Hockeyallsvenskan. Samtliga tre matcher har slutat med förlust. Timrå är ett lag som måste vinna. Laget har visat upp ett bra hemmaspel i dom två senaste hemmamatcherna. Kan Timrå ta med sig första perioden senast och matchen innan mot Vita Hästen på hemmaplan kommer Björklöven att få det tungt. Med ny inlånade Christoffer Forsberg kommer Timrå få en kille som är rejält spelsugen. Med en riktig måstematch för hemmalaget som absolut inte vill vika ner sig, kommer laget bjuda på en jämn match och inte vilja bjuda på någonting. Att ha vetskapen att laget brukar slå Björklöven på hemmaplan är en positiv tanke för hemmalaget och kan behövas för ett lag i den utsatta situationen. Mitt spel blir Timrå som segrare till 2,05 hos bet365.

  • Match: Timrå – Björklöven
  • Speltips: Timrå (1)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 3/1, 16:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar