IF Elfsborg – IFK Norrköping

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

I fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen har resulterat i över 2,5 mål. Vi har att göra med två lag som kan spela ganska avslappnat. Elfsborg snackar utåt om att man vill nå upp till medaljplatserna. Frågan är om det är möjligt att ta in sju poäng på både Göteborg och AIK. Jag är tveksam. Helt klart är dock att laget kommer vara enormt taggat och sugna på att göra Borås Arena till det hemmafort arenan en gång var. Samtidigt har Elfsborg släppt in elva mål på sina elva hemmamatcher och Norrköping har bara blivit nollade tre gånger på bortaplan. Visst har Khalili och Thorvaldsson försvunnit med en del spets, men laget är så pass stabilt att det kommer bli lägen att göra mål ändå. Så att båda lagen petar in minst en boll är rätt troligt. Vid ett likaläge lär båda lagen gå för seger  för Elfsborgs del är kryss ett värdelöst resultat. Norrköping vill skrapa ihop så många poäng som möjligt och går faktiskt om Elfsborg vid seger här. Tror det kan bli en öppen och trevlig match här. Visst ska Elfsborg upp i Europa League och härja i veckan, men jag skulle tro att det inte påverkar så mycket i den här matchen. Det hade varit annorlunda om laget hade spelat EL i torsdags och bara hunnit vila två dagar. Här blir matchen i stället ett viktigt avstamp för att spela ihop laget efter landslagsuppehållet.

Norrköping har gått över 2,5 mål i 15 av 22 matcher i år. Snittar 3,2 mål per match. Elfsborg har gått över 2,5 mål i 13 av 22 i år. Snittar 2,9 mål per match. Nyförvärvet Emir Kujovic spelar inte, liksom James Frempong och Rawez Lawan. Elfsborgs trupp är i skrivande stund inte offentliggjord men där ska truppläget vara bra. Både Anders Svensson och Joackim Jørgensen missar nästa match i Europa League om de får gult i denna match mot Norrköping, två viktiga spelare som verkligen kommer att behövas.

Elfsborg vann senast med 2-1 efter självmål av Florén i slutet och ifjol vann de hemma och förlorade borta. Elfsborg behöver få riktig fart på sitt passningsspel med rörelse och tryck i spelet, äga mycket boll, då tror jag de vinner matchen. Norrköping är aggressiva och tuffa, de har ett bra djupledsspel och inläggsspel där Smedberg är duktig på högerkanten och de är duktiga på fasta situationer, men det är två lag som känner varandra väldigt väl både spelare och ledare. Så jag tror inte på några större överraskningar.

  • Match: Elfsborg – Norrköping
  • Speltips: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 15:00

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar