AIK – Elfsborg

The following two tabs change content below.
En allätare med väldigt stort intresse för idrott och betting. Har rekat och skrivit texter under flertalet år. Fotboll och innebandy är det som intresserar mig mest.

Latest posts by Puyol (see all)

Dela tips:

AIK har fyra raka utan förlust nu då man vunnit sina två senaste hemmamatcher mot Mjällby (2-1) och Helsingborg (2-1) samt kryssat i sina två senaste bortamatcher mot Halmstad (2-2) och Häcken (2-2). Nu väntar ett riktigt tungt möte med formstarka Elfsborg men formen är på väg uppåt för laget som äntligen börjat skörda lite trepoängare på sin hemmaplan. Man har inte spelat den bästa fotbollen kanske men att få vinna ett par matcher stärker lagmoralen och det kommer behövas ikväll. Man har vunnit båda sina senaste matcher med 2-1 efter relativt sena mål i matcherna och även det kan stärka laget som inte ger upp i matcherna. AIKs sylvasse innermitt Celso Borges gör sin sista match före VM-uppehållet här och det kanske även blir hans sista match i AIK-tröjan så räkna med en topprestation från hans sida här. AIK kommer till spel med samma startelva som senast och de som saknas är Panajotis Dimitriadis, Teteh Bangura, Edward Owusu, Sam Lundholm och Nicklas Maripuu.

Elfsborg har hittat en ruskigt fin form med 6 segrar och 2 oavgjorda matcher på lagets 8 senaste matcher. Man placerar sig på en andraplats i tabellen men jag vill höja ett varningens finger för laget inför den här matchen och då jag hittar tre tydliga faktorer som talar emot laget här.

1. Elfsborg har i ärlighetens namn inte presterat på topp den senaste tiden även om det ser ut så resultatmässigt. Mot Gefle borta senast (1-0 seger) var man illa ute och det kunde lika gärna slutat oavgjort. Innan det var man illa ute hemma mot Mjällby där man vann med 3-1 efter två mål på tilläggstid. Före det spelade man 0-0 borta mot Blåvitt i en stark defensiv match. Jag tycker inte man presterat på topp och nu möter man ett segersuget AIK…

2. Elfsborg har haft tydliga problem i sitt spel på bortaplan den här säsongen. Man inledde med förlust mot Åtvidaberg med 2-1. Det följdes upp av ett oförtjänt 0-0 borta mot Kalmar där man borde förlorat och sedan vann man borta mot Falkenberg med 3-2 i en svängig match som man lika gärna kunde förlorat. I Svenska cupen stod man för en grym insats när man körde över Sirius i cupsemifinalen men Sirius är knappast lika vassa som AIK. Senast vann man som sagt med 1-0 efter en svag insats mot Gefle. Jag är inte imponerad och man har märkligt svårt att få till något spel på bortagräs och nu ställs man mot lite tuffare motstånd, då är risken stor att förlusten kommer…

3. Skadeläget kontra svenska cupenfinal på söndag. Man kommer helt säkert att sakna ordinarie vänsterbacken Niklas Hult, ordinarie mittbacken Jon Jönsson och ordinarie offensive Victor Claesson här. Lägg därtill frågetecken för bäste målskytten Lasse Nilsson, formstarke anfallaren Viktor Prodell samt urviktige defensive innermittfältaren Henning Hauger som alla dras med skadebekymmer. Den stora frågan är om Elfsborg vågar chansa med dem då man spelar final i Svenska Cupen redan på söndag? Man vill vinna cupen till varje pris för att ta sig ut i Europa och håva in ett par miljoner till klubben så jag tror inte man chansar med alla dem här. Hur som helst så kommer vi säkerligen få se en ”svag” uppställning med en usel och långsam backlinje likt denna Klarström, Mobaek, Holmén, Larsson. AIK ska ha goda chanser att ta 3 poäng här!

Kort summering: AIK har hittat formen igen och har en bra uppgift framför sig här även om den på förhand ser tuff ut. Elfsborg har skadebekymmer inför detta mötet samt att man har en viktig cupfinal på söndag i tankarna. Lägg därtill att Boråsarna har sett svaga ut i sitt bortaspel och nu ställs man mot lite tuffare motstånd här. Jag tycker AIK ska ha goda chanser till 3 poäng här och oddset 2.25 måste spelas här.

  • Match: AIK – Elfsborg
  • Spel: AIK (1)
  • Odds: 2.25 @ Ladbrokes
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 19.05

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar