Färjestad – Växjö

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela artikeln:

Två raka segrar har Färjestad nu presterat och inkasserat sex viktiga poäng. Det ger såklart arbetsro och det lär behövas när ett Växjö, fullproppat med självförtroende kommer på besök. Jag tror Växjö kommer slappna av lite efter den viktiga segern i Vida arena.

I tabellen har Färjestad i och med sina triumfer lämnat placeringarna längst ner. I Karlstad siktar man alltid högt och vill därmed befästa sin position som ett lag för den övre regionen. Den jämnhet lagen i SHL visar upp innebär att några raka segrar kan betyda väldigt mycket för hur man ligger till. Inget lag har hittills lyckats ta tre raka fullpoängare. Färjestad har nu alltså chansen under fredagen. En viktig pjäs var senast tillbaka efter skada, tidigare än beräknat det vill säga Ole-Kristian Tollefsen. För att ta tredje raka trean måste man knäcka nöten som går under namnet Växjö. Smålänningarna stod för en ramstark insats mot serieledaren Skellefteå på onsdagen och vann med 4-2. Man blev därmed det första laget sedan den 14 februari att besegra de regerande mästarna under ordinarie matchtid. Ett styrkebesked om något och en spelare som Färjestad får se upp lite extra med är Colby Armstrong. Växjös kanadensare svarade för två mål varav det sista var ett kliniskt avslut i första krysset.

För Växjös del väntar två raka bortamatcher under två dagar: Färjestad på fredag och Frölunda på lördag. Jag tror att det blir för tufft för dem med tanke på vilka lag de möter. Förmodligen har man en större chans mot Frölunda som förlorade mot Örebro med 3-0 senast. Två matcher på två dagar alltså!

Färjestads spel i SHL har ändrats lite från föregående säsong, vilket jag tror passar dem i matchen mot just Växjö. De kliver upp lite mer och försöker ha lite mer fart samtidigt som de har lite större och starkare spelare i år, främst på backsidan, än vad som varit fallet innan. Det är ett lite annorlunda Färjestad på så sätt, men de står ändå för samma sak som innan, just det här att vara en solid lagmaskin. Det är således två formstarka lag som möts i Löfbergs Arena så man får räkna med en fartfylld tillställning.

  • Match: Färjestad – Växjö
  • Spel: Färjestad (1)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 19:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521000 krSpela här!