Växjö – Färjestad

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Dags för Växjö och Färjestad att också anta semifinalen efter att man igår sett att Skellefteå fortsätter övertyga och som till slut vann med 3-0 mot LHC. Efter en tids vila efter kvartsfinalavancemanget så har det nu blivit dags för semifinal. Tabelltrean mot tabellfemman väntar inför utsålda läktare i Vida Arena. Växjö har haft fem dagar att samla krafterna på efter att man slagit ut Luleå med 4-2 i matcher. Många av segrarna grundlades i lagets defensiva styrka då man höll nollan i tre av fyra segermatcher mot Luleå. Det var tighta och jämna matcher. Man var klart bättre i den första matchen men efter det var det en otrolig kamp. Växjö var ett övertidsmål från att ta 3-0 i matcher, men gjorde inte det och istället blev det 2-2 i matcher. Så små är marginalerna. Sedan lyckades man i två tighta matcher hålla nollan, det är starkt. Växjö har tillgång till f.d. HV-spelaren, Rhett Rakhshani som för övrigt toppar hela slutspelets poängliga med sju poäng, två mål och fem assist.

En defensiv som Färjestad nu ska få möta när det vankas semifinal. Ett Färjestad som har respekten från Växjö. De har byggt om sin trupp lite under säsongens gång, så man ska väl bedöma dem efter andra halvan av året där de fått in Magnus Nygren och Milan Gulas och flyttat ut några andra pjäser ur truppen. De har en bättre balans i laget nu och har gått väldigt bra. Under andra halvan av serien är de ett av de klart bättre lagen i ligan. Färjestad är ett lite äldre lag med mycket mognad, erfarna spelare och mycket slutspelsrutin. De har spelat bra under andra halvan av säsongen och Växjö måste vara väl förberedda inför allt som ett slutspel innebär. Färjestad har haft en vecka på sig att förbereda sig inför de tuffa matcherna mot Växjö. Kvartsfinalen slutade med avancemang efter 4-1 i matcher mot Brynäs. Ett oerhört starkt besked av Färjestad som tog tre av dessa segrar på bortaplan, så att Växjö har hemmaplansfördelen behöver inte betyda som någon nackdel för Färjestad.

Om Växjö ser sin defensiv som en styrka så är det något som Färjestad ser som något att frukta. För det har inte gått Karlstadlaget förbi att Växjö har haft en strålande defensiv under slutspelet. Man  möter som sagt ett tätt och tajt försvar och ett lag som värnar om mitt zonen och det blir Färjestad måste lägga fokus på är att öppna upp det spelet. En intressant aspekt att ta med sig inför mötena i semfinalen mellan Växjö-Färjestad är att det är stor fördel Växjö om man ska se till hur det har gått under säsongen. Lagen möttes fem gånger under seriespelet och alla fem möten slutade med seger för Växjö då man tog 14 av 15 möjliga poäng på de fem inbördes mötena. Men slutspel är något helt annat och nu handlar det om segrar och inte om poäng.

Flera intressanta inslag finns i matchserien:
– Brödramatchen mellan Lakers Jani och Färjestads  Ville Lajunen.
– Målvaktsmatchen mellan slutspelets två statistiskt bästa målvakter; Fredrik Pettersson-Wentzel och Lakers Temu Lassila.
– Färjestads poängkung i grundserien är förre Växjö Lakers-spelaren Joakim Hillding.
– Växjö Lakers-backen Kristofer Berglund har vunnit SM-guld under sin tid i Karlstad.

För att Växjö ska gå hela vägen tror jag nyckeln är att man fortsätter med sin starka defensiv. Det kommer bli en riktigt tuff serie men jag tror att Växjö kan ha chansen att gå hela vägen. Frågan är om de vinner ikväll, jag väljer att spela Växjö till fina 1,90 @ comeon.

  • Match: Växjö – Färjestad
  • Spel: Växjö (1)
  • Odds: 1,95 @ ComeOn
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

SpelbolagBonusLänk
comeon1750 kr
Spela här!

Lämna ett svar