Malmö – BIK Karlskoga

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Redhawks snittar efter segern mot Almtuna återigen två poäng per match. Med 18 inspelade poäng på nio matcher ligger man på fjärde plats i tabellen. Under lördagen tar Redhawks emot toppkonkurrenten Karlskoga. Karlskoga gästar under lördagen Malmö Arena, och det blir ett riktigt toppmöte. Matchen blir Redhawks tionde för säsongen och än så länge har man vunnit sex matcher och förlorat tre. Det räcker i nuläget till en fjärdeplats i tabellen.

Malmö får betraktas som favoriter – inte minst med tanke på hur man spelat inför hemmapubliken. Man har på hemmaplan vunnit, fyra raka trepoängare och har hela 17-5 i målskillnad. Värmlänningarna, Karlskoga har spelat 10 matcher i årets allsvenska och man placerar sig på en stabil andraplats efter dessa omgångar har man sju vinster på de åtta senaste matcherna och har bara tappat nio pinnar på tio matcher. Jag tror dock Redhawks drar det längsta strået redan under ordinarie speltid – delvis pga. att man har en bredare trupp än BIK. Karlskoga är ett lag som med relativt små ekonomiska medel lyckas nå topplaceringar år efter år:

Jag tror varken det blir jättemånga mål eller jättefå mål, utan någonstans mitt i. Det kommer nog ligga någonstans kring två-fyra mål för båda lagen. Jag tror det kommer att bli en ganska öppen och tempofylld match. Nämnvärt är att under Almtuna-matchen gjorde Redhawks ytterligare två powerplay-mål och cirka 55 % av Redhawks mål kommer i just spel i numerärt överläge. Det finns en bra balans vad gäller målgörandet mellan spelet i powerplay och fem mot fem-spelet. Malmö har verkligen värvat helt rätt i år känns det som, eller så har i alla fall de man värvat som toppspelare levererat. Joey Tenute, Björn Karlsson och Björn Svensson är tre utav de nya och ligger etta, tvåa respektive trea i interna poängligan. Värt att notera är att Tenute och Karlsson båda är backar.Tenute har varit speciellt lyckosam i PP då han gjort 10 utav sina 13 poäng i just den spelformen. Malmös PP har varit riktigt giftigt hittills denna säsong och BIK får se upp för att dra på sig onödiga utvisningar mot Malmö idag.

Läget i Malmö:
I matchen kommer varken att Daniel Viksten eller Sebastian Meijer att medverka. De är inte i speldugligt skick och i nuläget finns inte möjligheten att sätta ett definitivt comeback-datum för spelarna. Kim Rosdahl, som har spelat med A-laget under de två senaste matcherna, kommer inte heller att medverka

Läget i Karlskoga:
I Karlskogas laguppställning återfinner vi tvillingarna Westerholm som tidigare spelade i Malmö Redhawks. De har tillsammans gjort tolv poäng i årets upplaga av HockeyAllsvenskan. Dessa spelare känner Malmö väl igen och kommer hålla koll på dessa. BIK kör på samma lag som sist. Björklund kände sig hängig idag också och medverkade inte på morgonens träning och kommer stanna hemma och kurera sig. Lang kommer att följa med ner till Malmö och man kommer att gå på 7 backar. Sandgrens skada börjar ljusna och man tror att han kommer kunna vara med först nästa vecka.

  • Match: Malmö – BIK Karlskoga
  • Spel: Malmö (1)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 16:00, 12/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar