AIK – BIK Karlskoga

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Hockeyallsvenskan startar om efter dryga veckans uppehåll. Det är full omgång och vi bjuds bland annat på en match mellan två lag som har lite olika lägen inför fortsättningen av säsongen. AIK som ligger pyrt till nere i tabellen medan BIK Karlskoga är uppe och snoozar bland direktplatserna upp till SHL. Kan AIK starta upp med en grym match i högt och spännande tempo på Gnagarnas julafton?

AIK förlorade den sista matchen innan juluppehållet mot Karlskrona på bortaplan. En match där AIK såg ut att gå mot poäng då laget hade en 1-0 ledning inför slutperioden. Men kvittering till 1-1 kom men AIK återtog ledningen till 2-1. Men även 2-2 kom och med mindre än sex minuter kvar gjorde Karlskrona 2-3 och förlusten blev ett faktum. Det innebar att AIK förlorade sin tredje match på lagets fem sista omgångar innan ledigheten. Med endast fem poäng på dessa fem matcher har AIK än en gång halkat ner under platsen till kvalspel. Nu står laget på fyrtiofyra poäng efter trettiofyra spelade omgångar och poängen måste börja att ramla in nu. Det är bara tre poäng ner till jumbon Timrå och det positiva är att dom två lagen ovanför AIK har samma poängantal. AIK’s stora problem är defensiven. Laget har släppt in nittioåtta mål på dessa matcher och det är näst flest i serien. En målskillnad på 84-98 ger ett snitt på 5,35 mål per match. Hemma på Hovet började AIK säsongen mycket dåligt. Det har däremot börjat att rätta till sig och AIK har tre segrar på lagets fem senaste hemmamatcher, och vann den senaste hemmamatchen mot Mora med 3-0. Men laget har dock bara spelat ihop tjugosex poäng på sjutton hemmamatcher och det är tolfte bäst i serien. AIK har på dessa matcher åtta segrar, varav en efter övertid/straffar och nio förluster, varav tre efter övertid/straffar. AIK har släppt in lika mycket mål som laget har gjort på hemmaplan. En målskillnad på 45-45 ger laget ett snitt på 5,29 mål per match. AIK har sin nya back Ziga Pavlin spelklar och är en stor och stark back med massvis av erfarenheter.

BIK Karlskoga avslutade otroligt starkt innan julledigheten. Laget radade upp seger efter seger. Detta trots att laget i vissa matcher var helt underlägsna men segrarna kom ändå. I den sista matchen vann BIK Karlskoga borta mot Asplöven med 3-1 och inkasserade därmed lagets sjunde raka seger. Så med massor av segrar och tolv poäng på lagets fem senaste matcher har BIK Karlskoga klättrat en hel del i tabellen. Från att gå att vara i bottenträsket till att nu tillhöra den absoluta toppen. BIK Karlskoga står på femtiosex poäng efter trettiofyra spelade omgångar. Det leder till att laget ligger på en fjärde plats i tabellen med endast två poäng bakom tvåan Karlskrona och trean Västerås. BIK Karlskoga är samtidigt det lag som har släppt in flest mål och det är ganska bra gjort att trots det ligga så högt upp i tabellen. Med en målskillnad på 102-103 snittas BIK Karlskoga’s matcher med 6,04 mål per match. Bortaspelet går det inte att klaga på speciellt mycket just nu. Laget har radat upp fyra raka segrar på bortaplan och har efter sjutton spelade bortamatcher tagit tjugotre poäng. Det gör att BIK Karlskoga är seriens fjärde bästa bortalag. Detta via åtta segrar, varav två efter övertid/straffar och nio förluster, varav en efter övertid/straffar. BIK Karlskoga är det lag som har släppt in tredje flest mål på bortais med sina femtiofem insläppta mål. Laget har en målskillnad på dessa bortamatcher på 45-55 och det ger ett snitt på 5,88 mål per match.

Det är dags för det andra mötet på Hovet. Lagens första match spelades just på Hovet. Där blev det en jämn och målrik drabbning där AIK drog det längsta strået och vann med 5-3. Sen har lagen spelat en match till mot varandra. Den matchen spelades i Karlskoga och i Nobelhallen. En match som blev lika målrik och BIK Karlskoga vann med 5-3. Det bjuder in att det ska komma massvis med människor till matchen och AIK hoppas på ett utsålt Hovet. Det verkar även bli så och det är två lag som älskar att spela inför fullsatta läktare. AIK som måste börja ta poäng och kapaciteten finns i laget men försvarsspelet sviker alltför ofta. Vilket inte bådar alltför gott när ett formstarkt BIK Karlskoga gästar. Ett BIK Karlskoga som har klättrat uppåt i tabellen och har fått igång målskyttet och är ett av lagen som gör flest mål i serien. Två lag med offensiv spelidé och det är två lag som kommer vilja föra matchen. Speciellt hemmalaget AIK som vill styra och ställa samt ha mycket puck. Det kommer öppna upp för en match med ett högt tempo och målchanser. Vi har fått sett lagens två tidigare möten mellan varandra den här säsongen och då har det varit full fart framåt från båda håll och det har slutat med massor utav mål. Med ett AIK som vill börja om med en seger i ryggen och med nyförvärvet Ziga Pavlin som kommer bli viktig i den offensiva spelet men lär inte vara alltför grym i det defensiva för stunden. Det lär BIK Karlskoga vilja utnyttja som jagar sin åttonde raka seger och vill nå upp till direktplatsen till SHL,

Det kommer krävas minst tre mål från vardera lag om båda lagen ska lyckas få med sig poäng. Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,15 hos

  • Match: AIK – BIK Karlskoga
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 27/12, 16:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar