Luleå – HV71

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Två nya matcher väntar i Coop Norrbotten Arena för Luleå Hockey, först ut är möte med HV71.
Luleå ligger för närvarande på en 2:a plats i tabellen och har tagit 21 poäng på 12 spelade matcher.
Luleå verkar ha hittat rätt efter förlustplumpen mot Örebro för en vecka sen och man har sen dess radat upp två segrar. Detta genom 2-1 i full tid hemma mot Färjestad vilket följdes upp med straffseger 3-2 borta mot Linköpings HC. Formkurvan pekar med andra ord uppåt för tillfället.

Detsamma kan man inte säga om HV71 som har haft en blytung säsongsinledning. Smålänningarna har hittills bara mäktat med en enda seger i full tid och åtta poäng på de inledande tolv omgångarna. Med det ligger laget just nu sist i tabellen, sex poäng till närmsta lag ovanför kvalseriestrecket. HV71 har dessutom en fem matcher lång förlustsvit bakom sig vilket förstås ger självförtroendet en knäck.Krislaget HV71, jumbo i SHL, har skrivit kontrakt med finländske forwarden Toni Rajala, 22, resten av säsongen. Rajala spelade förra säsongen i Edmontons farmarlag Oklahoma där han gjorde 17 mål och 45 poäng på 46 matcher. I och med HV71´s dålga inledning i SHL, hoppas man få Rajala spelklar till onsdagens bortamatch mot Luleå. (Men det är ännu oklart). Jönköpingslagetkommer närmast från en hemmaförlust mot Frölunda med 2-4 men trots förlusten var det kanske ett steg i rätt riktning.Man spelade oerhört bra i inledningen av matchen och gick snabbt fram till en 2-0 ledning. En ledning som man sedemera dock inte kunde försvara.

Kvällens möte blir säsongens andra mellan lagen. När man möttes i Kinnarps Arena så vann Luleå med 4-3 efter bland annat två mål av den förra HV-spelaren Oscar Sundh. Sundh som har haft lite problem med att få spelet att lossna fullt ut i Luleåtröjan. De senaste två matcherna har han fått stå åt sidan. Frågan är om han får chansen efter sin förra insats mot just HV? I Luleås två senaste matcher har Linus Klasen har varit inblandad i samtliga mål som Luleå har producerat och med det har Luleåforwarden klättrat upp till en andraplats i SHL:s poängliga. Med andra ord är det en spelare HV71 säkerligen måste hålla ett extra öga på under kvällen om det inte ska rinna iväg.

Läget i lagen:
Både Oscar Fantenberg och Andreas Jämtin var tillbaka senast i laguppställningen efter skador.
I lördags opererades Johan Forsberg för sitt benbrott, men forwarden  är dock tillbaks först om 2 månader.

Värt att nämnas:
– HV71: s säsongsinledning med en trepoängare på 12 matcher är den tyngsta i lagets SHL-historia.
– Luleå fortsätter att klättra i powerplayligan och ligger tvåa med en effektivitet på 21,74 procent.
– Linus Klasen (LHF) är glödhet och har gjort elva poäng de senaste sex matcherna.
– På hemmaplan har Luleå vunnit alla matcher utan matchen mot Örebro
– Luleå har i Coop Arena vunnit 8/10 matcher mot just HV71
– Luleå är ett av de lagen HV71, har tappat flest poäng mot de senaste säsongerna.

De 5 senaste matcherna:
Luleå har vunnit 3 av sina 5 senaste matcher.
HV71 har förlorat alla sina 5 senaste matcher

  • Match: Luleå – HV71
  • Spel: Luleå (1)
  • Odds: 1,67 @ bwin
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19:00, 16/10

SpelbolagBonusLänk
bwin1100 krSpela här!

Lämna ett svar