Mora – Oskarshamn

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Mora gjorde återigen en helt klart godkänd match borta mot Malmö senast. Dock blev man hårt straffade av misstag i den egna zonen vilket gjorde att resultattavlan visade 4-2 till hemmalaget när slutsignalen ljöd. Mora började riktigt bra med mål redan i andra bytet. Sedan satte Malmö en enorm press och de forecheckade med tre man. Det gjorde att MIK hade lite problem och Malmö leder med 2-1 efter första. I andra perioden har man flera frilägen och lyckas till slut kvittera till 2-2. I tredje får Malmö mål på två misstag och även om Mora  hade lägen att kvittera mellan de målen lyckades de inte. För Moras del gäller det att börja att få till powerplayet som inte fungerat riktigt under de senaste matcherna. Man måste också minimera misstagen i egen zon.

Nu är det dock tätt mellan matcherna och chans till revansch finns redan ikväll då IK Oskarshamn gästar FM Mattsson Arena. Smålänningarna tippades av många inför säsongen som ett topp 3-lag men ligger just nu på en 12:e plats i tabellen. Det ska dock kommas ihåg att tabellen är superjämn och till Mora på 7:e plats skiljer det bara en ynka poäng. Det är med andra ord en riktigt viktig match för båda lagen. Bästa poängplockare hos hemmalaget är Johan Alcén och Jonas Westerling, båda med 11 poäng och bäst i IKO är Andreas Valdix och Francois Bouchard, båda med 6.

Tabelljumbon Almtuna tog bonuspoängen senast mot IKO efter 2-2 vid full tid och förlängning. Tobias Hage avgjorde i straffläggningen och slutresultatet blev 2-3. Det blev en ny poäng och vissa stunder spelade IK Oskarshamn bra. Men det stämmer inte riktigt för Söderströms mannar just nu. Om vi tittar lite närmare på bortalagets säsong så är det främst på hemmaplan man spelat bra medan bortaspelet inte fungerat fullt ut. Faktum är att man endast tagit 1 poäng på 5 försök på bortaplan. För Oskarshamns del tror jag sviten är intakt även efter morgondagens möte. Importerna har inte nått upp till de förväntningarna man hade innan säsongen men en spelare som Josh Soares måste Mora ha koll på. Öste in poäng i Växjö när de var i HockeyAllsvenskan, gjorde så också i den Österrikiska ligan. Dock har han bara tagit 4 poäng på 10 matcher under denna säsongen.

Noterbart:
Powerplay: Mora 23,33% (5), Oskarshamn 8,33% (12)
Boxplay: Mora 85,94% (5), Oskarshamn 72,13% (12)

– Långresa väntar för Oskarshamn, 110 mil över dagen.
– Oskarshamn har förlorat 9 av de 10 senaste matcherna på bortaplan.
– Mora har vunnit 8 av de 10 senaste matcherna på hemmaplan.

De senaste 3 matcherna:
Mora: 2-4 Malmö (b), 1-2 Västerås (h), 4-0 Troja/Ljungby (h)
Oskarshamn: 2-3 str Almtuna (h), 1-0 sd Timrå (h), 0-2 Västerås (b)

Läget i Mora:
Laguppställningen väntas bli densamma som i den senaste matchen.

Läget i Oskarshamn:
I truppen saknas Oskar Sehlstedt (skada), Juha Uotila (skada), i övrigt finns samtliga tillgängliga.

  • Match: Mora – Oskarshamn
  • Spel: Mora (1)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19:00, 18/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar