Almtuna – Oskarshamn

The following two tabs change content below.
En bettingnörd som har stort intresse för hockey. Har älskat betting under hela mitt liv. Hockeyn är det jag lever för. Mitt största fokus ligger på NHL och svensk ishockey.

Latest posts by Heden (see all)

Dela tips:

Två omgångar återstår av den allsvenska hockeyn och i Uppsala ska Almtuna ta emot ett playoffjagande Oskarshamn. Hemmalaget är i ingenmansland och har skeppat iväg en hel del spelare till andra klubbar. Man borde få det svårt här!

Almtuna har inte haft någon lyckad säsong direkt, men med tanke på hur man inledde serien så tror jag man är nöjda med att spela kvar i hockeyallsvenskan även nästa säsong. Man hade faktiskt länge chans på en playoffplats, men med nio poäng upp till Mora på sjundeplatsen är det nu alltså helt kört. I och med det så har man skeppat iväg en hel del spelare till andra klubbar, som vill förstärka truppen inför kval och täcka upp för skador. Alen Bibic (Rögle), Markus Högström (Djurgården), Erik Hanses (Skellefteå), Per Svensson (AIK), Martin Karlsson (AIK), Victor Rollin-Carlsson (Brynäs), Fredrik Sandgren (Björlöven) och Daniel Hermansson (Mora) har redan lämnat laget och kommer inte spela de två sista matcherna med Almtuna. Det är en hel del tongivande spelare och givetvis kommer det märkas av i de här matcherna som återstår. Sedan har ju inte Almtuna ett skit att spela för som sagt, så man kan ju fråga sig hur spelarna som är kvar i klubben ställer sig till den här matchen.

Oskarshamn är fortfarande med i kampen om playoff tack vare två raka vinster, först mot Västerås (2-1) och nu senast mot Timrå (3-1) på bortais. Det innebär att man har fyra poäng upp till Mora på en sjundeplats och två poäng upp till Timrå på en åttondeplats. Eftersom både Mora och Timrå ska möta formstarka serieledarna Malmö så är det därför inte helt omöjligt att laget kan nå sjundeplatsen. Dessutom så möter man Mora på hemmais i sista omgången, en match som kan bli helt avgörande om vilket lag som går till playoff. Men först och främst gäller det att vinna den här matchen, något annat än tre poäng kan man helt enkelt inte nöja sig med. Det ser bra ut hos laget som saknar skadade Linus Morin och Morten Poulsen sedan tidigare. I förra matchen mot Timrå fick även Michal Zajkowski kliva av skadad och han kommer inte till spel här. Men med tanke på att Oskar Sehlstedt släppt en puck bakom sig på 41 skott de två senaste matcherna, så behöver det inte vara ett sämre alternativ.

Motivation ska slå klass sägs det och här tycker jag att bortalaget har båda ingredienserna. Man måste helt enkelt vinna för att ha chans på playoff, då ska inte ett vingklippt och motivationslöst Almtuna kunna stå emot. Testar den raka tvåan med en insats strax under medel.

  • Match: Almtuna – Oskarshamn
  • Spel: Oskarshamn (2)
  • Odds: 1,65 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

SpelbolagBonusLänk
betsafe1500 krSpela här!

Lämna ett svar