Modo – Växjö

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Inför dagens match mellan MODO och Växjö. Det är två formtoppade lag med tre raka segrar respektive poäng i tio raka matcher som möts i Ö-vik i dag. Backen Kyle Cumiskey har haft stor inverkan på MODO sedan han återvände från en misslyckad NHL-satsning. Laget har vunnit tre matcher av tre möjliga sedan han kom in i bilden igen och har verkligen hittat formen efter en riktigt dålig säsongsstart. MODO hade ett 0-2 underläge efter den första perioden mot Brynäs men man lyckades knyta näven i fickan och vända på matchen. Gästerna vann med 3-2 efter bland annat två mål av T.J Hensick. Modo är ett lag som jobbar hårt och som fått bra betalt för det. De är bra över hela isen med att sätta press vilket gör att man får jobba hårt för att få ytor och utrymmen att jobba med. Växjö måste vara snabba med pucken för att inte fastna i deras intensiva press.

I dag tar man som sagt emot det lag som har bäst form i hela SHL, nämligen Växjö. Precis som MODO fick de en krånglig start på säsongen, men sedan de vann sin första match borta mot Örebro har man nu tagit minst en poäng i tio raka matcher. Växjö är på jakt efter topplaceringarna i tabellen och om de vinner under ordinarie tid i kväll går man återigen upp på samma poäng som tvåan Luleå. Säkert en extra sporre, men samtidigt konstaterar man att man inte får tappa fokus bara för att det gått bra de senaste veckorna. I torsdags blev det poäng för nionde matchen i rad när Färjestad besegrades med 4-1 i VIDA Arena.  I stora delar gör Växjö en bra match, men det var lite slarvigt under första halvan av andra perioden. Växjö satte många puckar mot mål som skapade bra returlägen och de hade bra trafik, och effektivitetsmässigt var det okej, senast.

Modo är åtta i tabellen, fem poäng efter Växjö Lakers. Laget från Örnsköldsvik är i bra form med tre raka uddamålssegrar i bagaget. Växjö Lakers poängsvit har tagit laget upp till en tredjeplats i sammandraget och att vara i toppen av tabellen är ett nytt scenario sedan Växjö Lakers gick upp i SHL.  Modo kanske kommer att ligga på lite mer och kanske kommer att ha lite mer puckinnehav än senast. Men det har gått lång tid sedan första möter lagen emellan och det har hänt mycket i båda lagen sedan dess. Båda lagen har utvecklast och försökt förbättra saker och Modo har varit bra den senaste tiden.

Noterbart:
– Modo har 3 raka vinster
– Växjö har 4 raka vinster
– Anton Forsberg i MODO-målet spelade riktigt bra senast och spikade igen.
– Sam Hallam har tagit ut laget mot Modo och Noah Welch är tillbaka i laguppställningen.
– På de 5 senaste hemmamatcherna har Modo förlorat 4 stycken.
– På de 5 senaste bortamatcherna har Växjö vunnit 3 stycken.
– Växjö har målvakter med bra räddningsprocent: Scott Munroe med 93,57%. Mattias Modig, 89,74%.
– Modo vann senast när lagen möttes (1-2 ef.f.)

Läget i Växjö:
Noah Welch spelade inte senast mot Färjestad. I lördagens bortamatch mot Modo gör amerikanen dock comeback. Jani Lajunen spelade inte mot Färjestad och kommer inte att spela mot Modo heller.

Läget i Modo:
Varken Ritola eller Lehtivuori spelar mot Växjö.

  • Match: Modo – Växjö
  • Spel: Växjö (2)
  • Odds: 2,85 @ bet365
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 19:00, 19/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar