Fiorentina – Juventus

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Uppehållet i fotbollen varade i 14 dagar som är en lång tid, men idag ska man få se lite Serie A igen. 9 Juvespelare skickades iväg på viktiga landslagsuppdrag och de återvänder allihop med drömmar om VM, men nu flyttas fokus till klubblagsfotbollen, Juventus, Serie A och Fiorentina! Juventus har denna gång till skillnad från många matcher tidigare fått tid att förbereda och förhoppningen är att man kan fortsätta att plocka trepoängare i jakten på en tredje Scudetto i rad. Uppgiften är absolut inte enkel då historien säger att Juventus bara har lyckats med det en gång tidigare och att det var 80 år sedan! Juve har hittills mäktat med 19 poäng av 21 möjliga och det enda poängtappet kom ju borta mot ett Inter efter otroligt slarv i defensiven. Slarv i defensiven verkar vara något som följt med Juve under hela denna säsongsinledning och även om Allegris Milan senast slogs på Juventus Stadium så lämnades vinsten med 2 insläppta mål en hel del att tänka på. En annan sak som gör det extra svårt idag är att Fiorentina i Florens kommer att ha ett fullsatt Franchi, idag säger man att 40 000 kommer att vara på plats för att stödja sina lila hjältar.

Fiorentina som fick en kanonstart i årets ligaspel med två raka vinster har på de fem senaste matcherna bara lyckats vinna en match, kryssa tre och sedan blev det dessutom en förlust. Man har på de sju inledande matcherna hållit nollan två gånger och maximalt släppt in två mål på en match. Juve har gjort ett mål mer och släppt in två mål mindre än dagens motståndare. Men Juve som spelar sin femte bortamatch i Serie A idag har resultatet 3-1-0 (V-O-F) borta medan Fiorentina har det blygsamma resultatet 1-2-0 (V-O-F) hemma. Fiorentina är ett fysiskt starkt lag som spelar med fem mittfältare och som har en medelsnittslängd på över 180 cm. Det var skyhöga förväntningar, längtan och tron på ett mirakel innan säsongen. Tron på scudetton höll i två omgångar sedan skadade sig halva laget. En rad tuffa resultat senare gör att Fiorentina redan är 12 poäng bakom ledande Roma.

Senaste mötena: Matcherna mellan Juve och Fiorentina har bjudit på många klassiker och sist man möttes var när Matri gjorde mål medan han tappade skon på Juventus Stadium. På bortaplan slutade dock förra säsongens möte mållöst, den gången var Conte avstängd och Carrera var mannen på bänken. När Juve mötte Fiorentina på Artemio Franchi med Conte säsongen innan var det en helt annan historia, för då lyckades Juve vinna med rekordsiffran 5-0 i en period då de ångade på och vann 8 raka matcher i ligan.

På de tre senaste matcherna har det slutat mållöst två gånger och en gång blev det målfest på Artemio Franchi. Juventus har hittills i ligan inte gjort så många mål som de förtjänat att göra. Kanske kan det äntligen släppa? Llorente på plan kan ge Juve det där lilla extra som behövs för det, speciellt då han startar tillsammans med en väldigt hungrig och spelsugen Tevez.

Noterbart:
– Historiskt har Juventus mött Fiorentina 148 gånger i Serie A, resultatet är 68-49-31 för Juventus.
–  Juventus har Vucinic, Quagliarella, Lichtsteiner och Pepe på skadelistan.
– Fiorentina saknar Gomez och Ilicic samt Hegazi och Rebic på skadelistan.
– Llorente från start är lovande då han är stark och kan hålla i boll och får med sig medspelarna.
– Frågetecknet är och förblir Neto i målet hos Fiorentina, som inte sett säker ut i säsongsinledningen. Kanske är det just där, på målvaktsplatsen, som vi finner den största skillnaden mellan Juve och Fiorentina. Kanske är det där matchen kan avgöras.
–  Juventus har både en bättre trupp och en bättre startelva än Fiorentina. Men har man ett bättre fokus, bättre inställning som kommer behövas idag?

  • Match: Fiorentina – Juventus
  • Spel: Juventus (2)
  • Odds: 2,10 @ William Hill
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 15:00, 20/10

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar