Fiorentina – Juventus

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Buffons tangering av Dino Zoffs rekord, hans otroligt viktiga straffräddning och Pirlos fantastiska frispark är något alla Juventini fortfarande njuter av efter helgens dramafyllda drabbning. Juventus bärgade ännu en gång alla tre pinnar och med hela 75 poäng efter 28 omgångar i ligan ser det ut att bli en historisk tredje Scudetto i rad för första gången sedan 1930-talet för Contes mannar som alltså ännu en gång kan skriva in sig i historieböckerna. Så långt är historien fantastisk och tittar man närmare så finner man att Juventus dessutom bara har släppt in ett mål på de sju senaste matcherna som innefattar tre matcher i Europa League och fyra i ligan. Lägger man dessutom till att Juve har fortsatt göra mål i alla sina liga- och europacupmatcher samtidigt som de har skapat ett 14-poängsavstånd till närmaste ”konkurrenten” i Serie A.

Förra veckan var Juve mycket passiva i den första åttondelsfinalmatchen i Europa League. Pressen var nästintill obefintlig, Fiorentina tilläts ha alldeles för mycket boll (bollinnehav på 60 % på Juventus Stadium!) och det kändes inte riktigt som att Juve tänkte på andra målet, utan efter det väldigt tidiga 1-0 målet så var taktiken att hålla denna ledning. Föga överraskande så straffade det sig och istället för att Juve skulle ta 3 pinnar till returen så släppte de in 1-1 när Gomez spelade sig fri och nu är situationen svår då Juventus måste göra mål samtidigt som de inte får förlora om de vill gå vidare.

Montellas Fiorentina firade det oavgjorda resultatet som en vinst och staden Florens håller på att koka över inför denna match som kanske är den viktigaste för klubben sedan Fiorentina mötte Juventus i två UEFA Cup- finalmatcher år 1990 (hemma och bortamöte i finalen på den tiden). Den gången vann Juventus med 3-1 hemma och i returmötet på bortaplan blev det 0-0. Juventus vann alltså och Dino Zoffs Juventus (just det, han var tränare då) tog emot Juves andra UEFA Cup-titel i historien.

Efter krysset på Juventus Stadium spelade Viola hemma mot Chievo i en match som blev en promenadseger med 3-1 efter mål av Quadrado och Matri samt Gomez som verkar ha prickat målformen. Värt att nämna från den matchen är att Pizzarro missade en straff. Violas resultat i de fem senaste matcherna (alla turneringar, dvs Serie A och Europa League inkluderade) är  1-2-2 (V-O-F). Dessa matcher inkluderar en vinst (senast mot Chievo) och två förluster (mot Lazio och Juventus med resultatet 1-0) i Serie A samt två kryss i Europa League (första mot Esbjerg hemma och andra mot Juventus förra veckan). Formen är alltså långt ifrån super, men spelmässigt har det sett ganska bra ut i de tre senaste matcherna som ju involverat två möten mot Juve på bortaplan. Om man skall lyfta fram två spelare så är det Cuadrado och Gomez som båda har visat sig vara på hugget. Gomez har ju gjort mål i två matcher i rad, medan Quadrado har varit enastående med både en framspelning och ett mål i senaste matchen i ligan.

Juventus form om man enbart utgår från resultaten är otrolig. 6-1-0 (V-O-F) på de sju senaste matcherna med en målskillnad på 10-1. Buffon släpper inte ens in när det blir straff och tre stycken 1-0 vinster har vi fått se. Det finns få orosmoment om man tittar på detta, speciellt om man jämför med hur det gick i början av året då Juve släppte in mål i mängder. Juve har ju gått från sju raka matcher med insläppta mål till en insläppt boll på sju matcher. Men problemet som vi egentligen redan har talat om ligger i spelet. Juvespelarna verkar vara slitna efter väldigt hård matchning och landslagsuppehåll. De har inte haft mer än en bra match under de sju senaste trots resultaten. Inte ens hemmamatchen mot Trabzonspor var bra, utan med oflyt hade det kunnat sluta 1-1. Det ”positiva” med detta är egentligen att om Juve får igång spelet så blir det ju ännu bättre resultat än vinsterna som radas upp, men detta störs av att Conte har fått ett par oväntade skador som gör att laget måste roteras.

Nyckeln i denna match är alltså hög press, intensivt arbete och offensivt tänk. Ett mål är ju ett måste, innan Juve har gjort det kan Viola avvakta, men om Juve gör det, då måste Viola jaga och då kan Bianconeri smälla till med ett mål till… händer det, ja då blir det ett perfekt läge för Juve som sagt!

  • Match: Fiorentina – Juventus
  • Spel: Juventus (2)
  • Odds:  2,10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar