Frölunda – Örebro

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Frölunda har varit spelledigt i helgen och hade sin senaste match i torsdags. Då stod man för en imponerande insats när man besegrade serieledande Skellefteå med 3-1 hemma i ett kokande Scandinavium. Och nu får man chansen att visa upp sig för sin hemmapublik igen när man har match på hemmaplan mot Örebro. Det första mötet i Scandinavium slutade med förlust efter att Örebro försvarat sig mycket bra och utnyttjat de chanser som laget fick. Frölunda var kanske inte riktigt beredda på att möta ett så disciplinerat och starkt försvar och hade, i den matchen, svårt att ta pucken mot mål och komma till lägen. Men Frölunda är inne i en bra trend, senast vann man som sagt mot de regerande svenska mästarna efter att, framför allt, visat upp ett imponerande spel i den andra perioden och vunnit genom att använda Skellefteås spelidé emot dem. Oavsett vilka spelare som får förtroendet att spela i matchen mot Örebro, är det ett Frölunda med bra självförtroende som kommer till spel och ett lag som går för fjärde raka vinsten. Frölunda vill ha revansch. Jag tycker att Frölunda har ett bättre försvarsspel än i inledningen av säsongen samtidigt som de har blivit effektivare framåt. Dessutom har de varit effektivare i både boxplay och powerplay.

Örebro är definitivt nere på jorden efter succéstarten i SHL. För deras del har det blivit tre raka förluster efter att man i fredags kväll fått se sig besegrade mot Leksand. Borta mot Leksand föll laget med klara 4-1 i en tempofattig historia. Redan tidigt i matchen hamnade Örebro i underläge, och man hade därefter svårt att ta sig in matchen. Det har gjort att Örebro som inte för allt för längesedan återfanns på en tredjeplats i tabellen nu har halkat ner till en åttondeplats. Örebro är ett driftigt lag och för Frölunda gäller det att avvakta och se hur matchen öppnar sig. Det är inte ett lag som bara spelar defensivt så att ta ledningen är inte svaret på att förstöra för dem. Leksand har varit det sämsta hemmalaget i SHL. Inför fredagens match hade Leksand bara tagit fyra av sina 18 poäng på hemmaplan. Därför blev det ett stort jubel bland  hemmapubliken när man nu tog säsongens första trepoängare i Tegera arena mot Örebro.

Noterbart:
–  
Frölunda har vunnit 4/5 senaste matcherna, varav tre raka mot bl.a. Skellefteå .
– Örebro har förlorat 3/5 senaste matcherna, varav tre raka mot bl.a. Leksand och AIK.
– Örebro ligger för närvarande på en 8:e plats i tabellen.
– Frölunda ligger för närvarande på en 4:e plats i tabellen.
– Trots förbättring av boxplayet, har både Frölunda och Örebro sämst statistik i SHL.

Läget i Frölunda: Till matchen i morgon är truppen skadefri. Emil Djuse är sedan tidigare utlånad till Malmö och nu är också Anton Blidh i Allsvenskan, i Karlskrona. Men i övrigt är alla spelare tillgängliga.

Läget i Örebro: I matchen mot Leksand hade Örebro förutom tidigare skadade Robin Gartner och Johan Wiklander även Robin Dahlström på skadelistan. Duon Martin Johansson och Tomas Skogs var sjuka.

  • Match: Frölunda – Örebro
  • Spel: Frölunda (1)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: hög
  • Spelstopp: 19:00, 21/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar