Marseille – Napoli

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ikväll ska den tredje omgången i Champions Leagues grupp f spelas i Frankrike, då Italienarna från Neapel gästar Marseille som har den på pappret svagaste truppen i gruppen. Napoli kommer närmast från en tung förlust i huvudstaden där serieledarna Roma drog det längsta strået och hade efter matchen mot Napoli hela 9 raka segrar, så det var med andra ord ingen lätt match som väntade. Roma vann med 2-0 mot ett knappt godkänt Napoli. Roma gjorde mål på en frispark och en onödig straffspark. Resultatet är rättvist men med lite tur hade Napoli fått ett kryss med sig. Men tur förtjänar man ju sägs det, och mot Roma förtjänade dem inte det. Varken i domslut eller avslut. Med tre inspelade poäng på två matcher i grupp f, blir det två ohyggligt viktiga drabbningar som kommer upp härnäst i dubbelmötet med den för tillfället franska ligafemman. När man först såg lottningen var det ju i dessa två matcher man hade största förhoppning till poäng och möjligtvis i hemmamötena med Arsenal och Dortmund. Åtminstone fyra poäng i dessa två matcher känns nödvändligt om chansen till avancemang ska vara rimlig, jag tror dock att man behöver vinna här om man ska ha någon chans att avancera. Napoli har öppnat med en 2-1 hemmaseger mot förra champions league tvåan Dortmund, men förlorade med 2-0 mot Arsenal.

Marseille kommer senast från en hygglig insats mot Nice, där man förlorade med 1-0 trots att man var det laget som skapade mest. Men David Ospina stod för en jättematch och lite för mycket slarv i Marseille innebar att man åkte hem utan några poäng. I champions leauge har fransmännen förlorat sina två inledande matcher i tävlingen – mot Arsenal och Dortmund – och ännu ett nederlag skulle innebära ett berg att bestiga för att gå vidare till knock-out omgången. Bäste målskytt i Marseille är André-Pierre Gignac som hittills gjort 3 mål i ligaspelet. De vindsnabba bröderna Andre och Jordan Ayew blir i övrigt viktiga att hålla koll på för napoliförsvaret, framförallt den förstnämnda. Även den lille teknikern Mathieu Valbuena kan lirka upp de flesta toppförsvar i Europa när han är på topp. Marseille har som sagt öppnat med en 2-1 hemmaförlust mot Arsenal FC och därefter gick man ner sig och förlorade med 3-0 mot Dortmund.

Tidigare möten
Lagen har aldrig mötts förut. Napoli som endast spelar sitt andra UEFA Champions League gruppspel, har inte stött på franska motståndare sedan 1992/93 i UEFA Cupen. Den säsongen i andra omgången spelade man 0-0 borta mot PSG, detta följdes av en 2-0 hemmaförlust där George Weah gjorde båda målen.

Noterbart:
– Rafael Benítez ledde Valencia CF till 2003/04 UEFA-cupen genom att slå OM med 2-0.
– Napoli förlorade i förra Champions league mot PSV med 3-0 , 3-1 mot  Dnipro Dnipropetrovsk i gruppen innan man tog en 2-1 seger mot AIK. Deras förhoppningar slutade när Viktoria Plzeň vann med 3-0 i Neapel.
– OMs framsteg förra säsongen innebar att man kom till kvartsfinal trots deras dåliga statistik i UEFA Champions League record. De förlorade två gånger på Stade Vélodrome i gruppen och även mot Bayern i kvarten. Nederlaget mot Arsenal den 18 september innebar att de hade 11 förluster i sina senaste 22 hemmamatcher i Champions league, med endast åtta segrar.
– Marseille har en ursel statistik på hemmaplan i Champions League.
– Marseille kommer från 3 raka förluster, formen är inte som bäst just nu.

Läget i Napoli:
Napoli har, förutom skadade Zuniga som måste operera ett knä, en i det för närvarande en hel och kry trupp att jobba med. Både Higuaín och Albiol ska enligt uppgifter vara tillräckligt friska för att starta matchen ikväll. Efter en del rotation på kantplatserna de senaste matcherna är det troligaste att Benitez spelar med Insigne och Callejón till vänster respektive höger. Har även svårt att se Cannavaro få chansen från start efter sin bedrövliga insats senast då han i allra högra grad låg bakom båda baklängesmålen.

Läget i Marseille:
Marseille har ännu inte tagit poäng i årets Champions League, får å sin sida tillbaka yttern Dimitri Payet som saknades senast i bortaförlusten mot Nice. I övrigt är truppen intakt och tränare Elie Baup lär mönstra sin starkaste elva mot Napoli där det måste bli poäng om drömmen om fortsatt spel skall leva.

  • Match: Marseille – Napoli
  • Spel: Napoli (2)
  • Odds: 2,45 @ William Hill
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 19:00, 22/10

Spelbolag BonusLänk
william1500 krSpela här!

Lämna ett svar