Södertälje – Rögle

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Efter att alla lag mött varandra en gång går börjas nu andra kvarten av serien då SSK tar emot Rögle under onsdagskvällen. SSK:s nye forward Phil DeSimone gör debut. Södertälje förlorade senast mot Asplöven  med 3-6 där man gjorde en helt ok första period ,däremot tappar SSK ödmjukheten efter sitt andra mål och började slarva. SSK öppnade fantastiskt bra och har 2-0 efter första perioden. Sen tappar de. På grund av några oturliga studsar, ett par defensiva misstag och ett supertänt Asplöven släpper man in fem raka mål – något man aldrig återhämtar sig ifrån. Man gör offensivt en hyfsat stark match, men defensivt såg det värre ut. Matchen innan dess mötte man Västerås, ett av seriens bästa lag, där visade Södertälje upp en stark kämparglöd och energi då man effektivt snor åt sig tre poäng från ABB Arena. Effektivitet kan tillskrivas det mesta som SSK gjorde den kvällen – avslut, powerplay, försvarsspel och till och med boxplay, trots att man släppte in ett mål i den spelformen.

Rögle bröt isen och tog första poängen på bortaplan uppe i Västerås. Mot SSK fortsätter jakten på att ta poäng och man ställs emot en motståndare som sedan sitt tränarbyte besegrat Västerås borta. Inga större ändringar inför matchen mot SSK är att vänta för Rögles del. Första bortasegern låter sig väntas på, men på måndagen lyckades Rögle emellertid spräcka poängnollan efter 2-3 på straffar uppe i Västerås. De  hittade ganska bra fart i kedjorna senast, ett stort steg framåt jämfört med torsdagens bortamatch, den på Hovet mot Djurgården där man förlorade med 1-0. Rögle var på tårna från start mot ett Västerås som inledde trevande efter sina två raka förluster. Man började bra. En ganska jämn förstaperiod där man hade bra kontroll och skapade lite farliga lägen. I andra trampade Rögle gasen i botten rejält och är det klart bättre laget. Tredje perioden var desto jämnare.

Noterbart:
– 
Rögle saknar för tillfället många spelare som är skadade.
– SSK gjorde klart med DeSimone som har en stor skicklighet med pucken och är en väldigt duktig skridskoåkare. Dessutom skall han även vara en bra tekare, något som alltid är viktigt.
– Rögle har endast tagit 1 av 27 möjliga poäng på bortaplan!
– Båda lagen har under de senaste 5 matcherna tagit 7 poäng.
– De senaste 5 matcherna lagen emellan har slutat med 3 vinster för SSK

Läget i Södertälje:
Sonntag är hel efter sin skadetid men är  fortfarande sjuk, däremot är det till SSKs fördel att Bergin är spelklar vilket betyder att de kommer kunna gå runt på tre backpar.

Läget i Rögle:
Precis som i Västerås saknas William Nylander på grund av skada. Nye backen Almen Bibic noterades för många minuters istid i sin debut och gav ett stabilt intryck. Inför matchen mot SSK är hans medverkan ett frågetecken efter att ha åkt in i sargen i slutet av Västeråsmatchen. Martinsson (skadad), Lindqvist-Hansen (skadad), Lindgren (skadad).

  • Match: Södertälje – Rögle
  • Spel: Södertälje (1)
  • Odds: 2,20 @ betsafe
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 19:00, 23/10

SpelbolagBonusLänk
betsafe1500 krSpela här!

Lämna ett svar