Almtuna – Rögle

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Rögle hade en bedrövlig start på säsongen, men nu har man spelat upp sig och återfinns på en åttonde plats. Mycket har hunnit ändras sedan senaste gång Rögle mötte Almtuna. Efter september månads straffseger mot Uppsalalaget har Rögle hunnit gå igenom såväl djup kris som rejäl islossning och i tabellen har man lyft från botten till mitten. Efter senaste matchen och 3-2 vinsten mot Västerås, gör  Magnus Bogren ett par förändringar i laguppställningen. Rögle gjorde tre mål i powerplay mot Västerås senast. Rögles amerikanske back Tim Kunes sköt så att nätet bakom Västeråsmålvakten Jonas Fransson gick sönder. 3-2 i fem mot tre med drygt fem minuter kvar förlängde segersviten i hemmaborgen till den åttonde raka sedan förlusten mot Troja/Ljungby för två månader sedan. Det har varit värre på bortaplan, men man har blivit bättre på att spela på bortaplan och det tror jag att Skåningarna kan ta med sig även i fortsättningen.

För Rögles del gäller det att vara på tå hela tiden i den här matchen, annars kommer man att få stryk. Almtuna brukar spela fartfyllt på hemmaplan så det gäller för Rögle att dem är där och förstår att de måste göra ett stort arbete för att vinna. Mötet med Almtuna är naturligtvis annorlunda än senaste matchen mot det defensivt inriktade Västerås. Jag tror dock Rögle kommer emellertid spela med samma taktik. Man måste dessutom vara mer samlade i hela spelet och ha ett större driv i sitt anfallsspel mot mål både ingång i zon och när de väl är inne i zon. Sedan kommer tålamod bli viktigt mot Almtuna, som aldrig ger upp en match utan fullföljer hela matchen.

Almtuna kommer senast från en 5-2-seger uppe i Norrbotten i onsdags och nu laddar Almtuna om på hemmaplan med tredje matchen på sex dagar. Almtuna fick för sin egna del äntligen inkassera säsongens andra trepoängare när man besegrar asplöven uppe i Arena Polarica. Laget får välförtjänt njuta av segerns sötma. En stark insats av Almtuna som vänder på steken efter att Asplöven haft det mesta i den första perioden. Almtuna drog på sig fyra utvisningar vilket gav Asplöven två fem mot tre lägen, vilket de inte kommer ha råd med i matchen mot Rögle.

Noterbart:
– Almtuna har tagit sex poäng på senaste 5 hemmamatcherna och Rögle lika mycket på bortaplan.
– Rögles form har varit bättre hemma än borta, men jag tror man kan vinna här.
– Amerikanaren Brandon Maxwell har visat fin form i de senaste omgångarna och fått ett stort förtroende av tränarna.
– Rögle har vunnit 4/5 senaste matcherna. Senast vann mot VIK.
– Almtuna har endast vunnit 2/5 senaste matcherna.
– Almtuna ligger sist i tabellen och är sämst på hemmaplan i serien.

Läget i Almtuna:
Fredrik Vestberg utgår på grund av skada, meddelar Tränare Niklas Eriksson och att det är den enda förändringen jämfört med senaste matchen.

Läget i Rögle:
Niklas Hansson går in från start på backplats där man kommer att använda sig av sju backar med Victor Panelin-Borg som sjunde medan Daniel Sylwander och Robin Sterner byter plats i offensiven. Kevin Lindskoug kommer in i mål efter att ha varit backup sedan 9 oktober. Persson (ej uttagen), Martinsson (ej uttagen), Lindgren (skadad), W.Nylander (tillbaka i MoDo under max 10 matcher).

  • Match: Almtuna – Rögle
  • Spel: Rögle (2)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: hög
  • Spelstopp: 18:00 , 15/11

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar