Troja – Rögle

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ikväll väntar Troja borta för Rögles del och det lutar åt fortsatt förtroende för formationerna som vann matchen mot Karlskoga. Första bortasegern är ett faktum. Det dröjde nästan ända till november, men på nionde försöket vann Rögle utanför 50-skyltarna och satte därmed stopp för den värsta bortasviten någonsin från säsongsstart. Det handlade om en rakt igenom perfekt genomförd match när Rögle bärgade de tre poängen. Stabilt spel, fokuserad inställning och ett konsekvent lugn över 60 minuter. Med andra ord en rak motsats till när lagen drabbade samman senast i Nobelhallen. Mot Karlskoga kom de till lite färre avslut, men sett över hela matchen gör man det bra, även om det alltid finns detaljer som stämmer mer eller mindre bra. Idag var det kanske spetsigheten i anfallsspelet jämfört med Karlskronamatchen som resulterade i en vinst. Jag tycker att det offensiva spelet var bra. Sedan hade man kanske lite problem under kortare sekvenser i det defensiva spelet. Rögle  fick förmodligen med sig mycket positiv energi från segern mot BIK med tanke på att man nu har vunnit första bortamatchen.

Troja kommer förmodligen att köra och sätta press i mittzon. De kommer att komma ut hårt, men för Rögles del blir huvudfokus på sin egen prestation. De bör ta med sig det som var bra mot Karslkoga och försöka förbättra några detaljer i försvarsspelet från Karlskogamatchen.

Asplöven fick en smakstart hemma mot Troja senast. Man inledde målskyttet redan efter 44 sekunder signerat av Emil Lundberg. När knappa två minuter var spelade stod det plötsligt 2-0 till AHC efter slarv av gästande Troja/Ljungby som tvingades till timeout. 3-0 efter den första perioden och fullständigt överlägsna i den andra. Då fick Troja in 1-3 och matchen bytte skepnad. Troja kontrar i numerärt underläge i slutet av den andra perioden och Ted Nilsson gör inget misstag ensam med Lassinantti. Efter reduceringen handlade det bara om Troja i den sista perioden. 3-2 kom i inledningen av tredje och smålänningarna jagade en kvittering. Men Jonas Berglund kunde fastställa slutresultatet till 4-2 i det övergivna Trojamålet. Detta var en mycket viktig match, vilket även syns i tabellen. Nu är det fem poäng upp till Asplöven. Det är inget omöjligt att plocka in, men det hade känts mycket bättre om det ändå blivit en poäng i denna match. För att Troja ska haka på playofftåget krävs det nog ett par vinster på kommande matcher. Närmast väntar Rögle hemma på torsdag. Rögle som sparkat Tangnes vann direkt mot Karlskrona hemma och mot Karlskoga borta, det pånyttfödda Rögle kan nog bli en tuff nöt för Troja även om Rögle bara tagit 4 poäng på bortaplan så här långt.

Noterbart:
– Troja har lånat Leksands Simon Matsson som spelade ca 30 talet matcher i Allsvenska förra säsongen men har inte fått speltid i elitserien. En spännande spelare som  hjälper Troja med sin teknik, styrka och vilja att visa sin nivå.
– Rögle tog sin första bortaseger mot Karlskoga med 3-0.
– Rögle har sen man sparkade Tangnes vunnit 2/2 matcher.
– Rögle har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna mot Troja.

Läget i Rögle:
Hansson (ej uttagen), Martinsson (skadad), Lindqvist-Hansen (skadad), Lindgren (skadad).

Läget i Troja:
Hampus är avstängd och Johan A skadad. Förra veckan lånade man in två Lakerskillar som gjorde en toppinsats. Lakers har match i morgon och därför räknar man inte  med dem. Däremot har man med Leksands hjälp fått låna Simon Matsson som behöver matcher i seniorsammanhang.

  • Match: Troja – Rögle
  • Spel:  Rögle (2)
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: hög
  • Spelstopp: 15:00, 29/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar