Troja – Malmö

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Efter det veckolånga landslagsuppehållet är Malmö Redhawks inne i ett intensivt matchande under den nuvarande veckan. Tre matcher ska avverkas och idag, står bortamötet med Troja från Ljungby på schemat. I måndagens hemmamöte med Karlskrona studsade Malmö Redhawks tillbaka, spelade hem tre poäng och är nu åter ett vinnande lag. I stort sett hela matchen, spelar man bra. Malmö gjorde det bra frånsett en liten del i mitten av den andra perioden. Samtidigt så är ju Karlskrona serieledare, så det är inte heller konstigt att de skapade en del chanser. Statistiken talar för Malmö på de flesta punkter. Det som möjligen talar för Troja är att man brukar vinna hemma mot Malmö och att spelarna borde vara mycket revanchsugna efter den mindre bra insatsen i Södertälje. Nyckeln till seger ligger nog i att göra första målet och se till att så mycket av matchen som möjligt spela i 5 mot 5. Hur det gick vet vi framåt 2130 på torsdagskvällen.

Trojas omstart efter landslagsuppehållet blev ingen rolig historia. Av två lag utan självförtroende i Södertälje så var det hemmalaget som var minst dåliga och vann till sist med 3-0. Trojas aber är powerplayspelet, det fanns massvis med chanser att vinna matchen i Södertälje, men självförtroendet och effektiviteten är lika med noll. Desto mer självförtroende lär Malmöpågarna ha efter 5-0 hemma mot Karlskrona senast. I omgångarna innan hade dock Malmö det lite tufft. Troja har sedan förra matchen släppt iväg Guthrie som man nog får säga inte har levererat som man hade hoppats. Guthrie har verkligen försökt, men räckte nog helt enkelt inte till på denna nivån. Än tristare var beskedet om att Johan Andersson tvingas vila resten av säsongen pga höftskada och rehablitering. Vi får hoppas att Troja kan hitta några bra ersättare till dessa lirare.

En mycket oviss sammandrabbning. Troja/Ljungby har hamnat i en svacka (tre raka nederlag) och är illa ute i kampen om att i första hand undvika negativt kval. Malmö har visserligen fem förluster på de sex senaste bataljerna, men är på gång i och med femmålssegern hemma mot förstaplacerade Karlskrona. Redhawks har förvisso inte direkt övertygat i bortaplanssammanhang, men vann det senaste mötet lagen emellan med fyra måls marginal, har ett betydligt mer komplett lag och tipset utgörs av att skåningarna inkasserar full pott i Sunnerbohov.

Noterbart:
– 
Hemma i Sunnerbohov har Troja varit starka hela säsongen och det är bara vid två tillfällen som smålänningarna lämnat sin egen rink utan poäng.
– Malmökillarna Hampus Gustafsson, Jacob Berglund och Sebastian Dyk är att hålla ett extra öga på.
– Mats Lusth vill se sitt lag jobba vidare på samma sätt som i den senaste matchen.
– Det brukar vara jämna tillställningar lagen emellan.
– Båda lagen har förlorat 4/5 senaste spelade matcher.
– Malmö har trots allt, ett bättre lag.

Läget i Troja:
Efter röntgen och kontakt med läkare så kan vi konstatera att Johan Andersson tvingas avsluta sin comeback i klubben. Johan har ådragit sig en höftskada som innebär operation och det blir inte aktuellt med spel denna säsongen. Shea Guthrie lämnar efter 17 matcher. Shea har haft det minst sagt jobbigt i matcherna och inte fått till det på det sätt som Troja önskat. Han lämnar därför truppen.

Läget i Malmö:
Klart är att Teemu Kesä inte är tillgänlig. Istället får Filip Windlert, Panternbacken, åter chansen och reser med laget upp.

  • Match: Troja – Malmö
  • Spel: Malmö (2)
  • Odds: 2,00 @ NordicBet
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19:00 , 14/11

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar