Häcken – Halmstad

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Det finns mängder av scenarion att räkna på i bottenstriden, där HBK är inblandat. HBK ligger, efter segern mot Mjällby i måndags, på kvalplats i den allsvenska tabellen, med två återstående omgångar. Än så länge lever samtliga tre scenarion, beroende på resultaten i de två sista omgångarna. HBK kan klara sig kvar utan kval, få kvala och åka ur. Efter stor dominans mot Mjällby lyckades HBK till slut spräcka nollan och gav sig själva chansen att själva styra över möjligheten till allsvenskt spel nästa år.

Halmstad har åtminstone sitt kvalplats öde i egna händer och med rätt resultat i nästa omgång kan det till och med bli ett avgörande om att ta en plats till nästa års Allsvenska i sista matchen mot BP. Kan HBK ladda om redan till fredag och ge ett spelmässigt starkt BK Häcken en match? Inte helt omöjligt med den energi som måndagens seger måste ha gett! Första uppgiften är BK Häcken på bortaplan. Det är en historisk match i den mening att det blir den sista på Rambergsvallen innan Häcken får den nya arena. Det innebär att Häcken säljer blijetter billigt och förmodligen kommer många vara på plats. För HBK innebär det, förutom kamp om värdefulla poäng, att man har chansen till revansch. Förmodligen är inga av spelarna nöjda med resultatet från senaste mötet med Häcken, då  man förlorade med 2-0.

Häcken vann senast mot ett Malmö FF som hade chans att rycka till sig en lucka på sju poäng i guldstriden, men skåningarna förlorade borta mot Häcken med 0-2. Häcken är i och med segern klara för Allsvenskan nästa säsong, det är 9 poäng ner till Halmstads kvalplats med 2 omgångar kvar. Häcken har med andra ord inget att spela för tabellmässigt. Efter att Djurgården hade besegrat Göteborg tidigare hade MFF ett jätteläge på Hisingen för även vid oavgjort hade MFF utökat serieledningen, men man tog inte chansen. Det var ingen jättematch av BKH trots att man besegrade serieledarna. Malmö var ofukserad och flera spelare drällde med bollen.

Mycket talar för att Häcken vinner matchen ikväll, men jag väljer att satsa en slant på HBK eller att de spelar oavgjort med tanke på deras chans att säkra allsvenskt kontrakt nästa säsong och att häcken säkrade sitt förra matchen mot Malmö.

Noterbart:
– 
Häcken har vunnit de 5 senaste matcherna mot HBK, men har inte direkt något att spela för.
– Halmstad vill ha revansch och har dessutom viktiga poäng att spela för.
– Halmstad har under säsongen spelat bättre på bortaplan än hemmaplan.
– Häcken har varit starka på Rambergsvallen i slutet, men har förlorat mot bottenlag som Öster.
– Halmstad har spelat 9 matcher oavgjorda av totalt 28.

De senaste 5 matcherna:
Häcken har vunnit 2, spelat oavgjort 2 och förlorat 1
Halmstad har vunnit 2 och förlorat 3.

Läget i Halmstad:
I truppen blir det en ändring. Jesper Westerberg är tillbaka från avstängning. Sedan tidigare är Shkodran Maholli och Marcus Johansson långtidsskadade (korsband).

Läget i Häcken:
Fredrik Björck har varit sjuk och står över matchen. Yago Fernandez, Tibor Joza, Hosam Aiesh och Oscar Lewicki är också borta samtidigt som Carlos Strandberg är i väg på U17-VM. Samtliga friska spelare är därmed uttagna i truppen.

  • Match: Häcken – Halmstad
  • Spel: Häcken – Halmstad (X2)
  • Odds: 1,91 @ bet365
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 19:00, 24/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

2 Kommentarer

  1. EB skriver:

    Häcken kommer vinna.

Lämna ett svar