Degerfors – Falkenberg

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Degerfors spelar idag omgång 29/30 i Superettan när man tar emot Falkenbergs FF hemma på Stora Valla i säsongens sista hemmamatch. Falkenberg är en av de största överraskningarna i svensk fotboll denna säsong. Förra året tvingades laget kvala för att behålla sin plats i serien men nu leder man densamma med två omgångar kvar att spela. Falkenberg har dessutom fått ytterligare offensiv förstärkning under sommaren när Per Frick lånades in från Elfsborg och Matteo Blomqvist-Zampi även han lånats från Östers IF. Framförallt Frick har gjort avtryck för de gulvita sedan han anlände med sina 6 mål och 2 assist. Senast vann Falkenberg Hallandsderbyt hemma mot Varberg med 2-1. Att Victor Sköld även den gången steg fram som matchhjälte var inte oväntat. Han nickade först in ledningmålet i slutet av första halvlek. Med drygt tio minuter kvar kvitterade Varberg genom Karl Söderström. Men när fyra minuter gått av stopptiden höll sig Sköld framme ännu en gång med skallen och nickade in segermålet för hemmalaget.

Även DIF kommer ju från en seger sedan man i en chansrik och ganska oorganiserad match bortabesegrat Hammarby. Förre Kalmar FF-spelaren Johan Bertilsson satte matchens enda fullträff drygt tio minuter före slutet.  Hemma på Stora Valla kan Degerfors spela bra fotboll och  är fortsatt väldigt formstarka. De kommer försöka ta tag i matchen och spela sitt spel men måste också vara väldigt noggranna i sin defensiv om de ska kunna nå ett bra resultat. Om Degerfors vinner denna matchen, samtidigt som GIF Sundsvall skulle förlora mot Brage (högst otroligt) skulle man ha chansen att inför sista omgången fortfarande ha chansen att få kvala till Allsvenkan. Det är spännande nu. Oavsett vilken av toppkunkurrenterna Falkenberg, ÖSK, Sundsvall eller Degerfors man håller på så blir dagens match på Stora Valla av stor vikt för utgången av superettan 2013.

I motsvarande möte förra säsongen vann Falkenberg med 3-2. Victor Sköld blev då stor matchvinnare när han gjorde gästernas samtliga mål. Ställningen var 0-2 redan efter en kvarts spel. Precis innan halvtid nickade Peter Samuelsson in en reducering och med halvtimmen kvar kvitterade han också genom att nicka in en hörna. Fem minuter före full tid avgjorde dock Sköld med ett mäktigt distansskott. När lagen tidigare denna säsong möttes på Falkenbergs IP vann DIF matchen med 4-2.

Noterbart:
– Falkenberg spelar med stor rörlighet, och har gjort en kanonsäsong.
– Stor del i FFFs framgång beror på Victor Sköld som leder Superettans skytteliga med 19 mål och på  jättelöftet Niclas Eliasson som dessutom leder seriens assistliga med 10 målgivande passningar. Sköld kan även han konsten att spela fram sina medspelare till mål, han har gjort så 7 gånger hittills i år.
– Vid seger säkrar FFF allsvenskt avancemang.
– Degerfors har inte gett upp hoppet om tredjeplatsen.
– De senaste 5 matcherna lagen emellan, har resulterat i 4 vinster för FFF och 1 för DIF.
– Degerfors är topp 3 i superettan, när de spelar på stora valla (hemmaplan)
– Falkenberg är nästbäst i superettan både på hemma och -bortaplan.
– Båda lagen har varit formstarka de senaste matcherna. Degerfors har tagit 11 poäng på sina senaste 5 matcher samtidigt som Falkenberg liknande har tagit 9 poäng på sina matcher.

Läget i Degerfors:
Degerfors IF saknar nu enbart Niklas Klingberg på grund av skada och DIF-tränaren Jonas Lindskog ser fram emot ett spännande toppmöte:

Läget i Falkenberg:
Falkenberg får i morgondagens match klara sig utan Anton Wede som är avstängd. Dessutom dras man med skador på Niklas Johansson, Zlatan Krizanovic, Johannes Vall, Matteo Blomqvist, Daniel Johansson, Johan Svahn samt sin förstemålvakt Otto Martler.

  • Match: Degerfors – Falkenberg
  • Spel: Falkenberg (2)
  • Odds: 2,75 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 15:00, 25/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar