Jönköping – Landskrona

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Det har handlat mer om Landskrona BoIS interna skandal den här gångna veckan än om skåningarnas jobbiga tabelläge. Landskrona dras in ännu mer i bottenstriden av superettan, efter förlust hemma mot Gais senast. hade man vunnit mot GAIS skulle avståndet till kvalstrecket vara sju poäng för BoIS. Kontraktet hade då varit säkrat, men inledningen på matchen blev för tung för de svartvit randiga. Gais fick en drömstart på matchen med 2-0 efter elva minuter, och vann till slut med 3-2. Det var Landskronas femte raka förlust. Detta gjorde att Jönköpings Södra gick förbi BoIS i tabellen. Det känns som J-Södra kommer få möta ett väldigt ostabilt och ofokuserat Landskrona ikväll. I Landskrona har två spelare blivit  misstänkta för spelfusk och för påverkan av matchresultat. Dessa båda är nu avstängda av klubben resten av säsongen. Misstanken lyder påverkan av matchresultat och efter noggranna efterforskningar har klubben valt att anmäla de två spelarna till förbundet – samtidigt som de stänger av spelarna från spel resten av säsongen. Formmässigt ligger Landskrona pyrt till. Laget har fem raka förluster och man har inget enkelt program kvar. Förutom matchen på Stadsparksvallen väntar ett allsvenskt jagande Sundsvall hemma i sista omgången.

J-Södra passerade Landskrona i tabellen efter segern borta mot Brage i omgång 28 så med två omgångar kvar av serien så är Landskrona i allra högsta grad inblandat i bottenstriden. Det skiljer för J-Södras del, 2 respektive 3 poäng ner till  jagande Värnamo och Varberg, men en seger och en oavgjord på de två återstående matcherna ska i princip räcka för att säkra kontraktet för smålänningarna, med tanke på målskillnaden man har i jämförelse med lagen bakom sig. Jönköping vann måndagens bortamatch mot Brage med 2-1 (0-1). Det saknades inte för Brages del chanser för att vinna, men istället för seger blev det en förlust att lägga till samlingen. Efter en ganska jämn första halvlek kunde Brage, lite överraskande, gå till pausvila med ledning 1-0. Den andra halvleken började med en straff för Jönköping Södra, ett domslut som fick många att höja på ögonbrynen. Sedan följde en utvisning på Brages lagkapten Peter Magnusson, en situation som få hängde med på eftersom spelet var förlagt till en annan del av planen. Matchen innan dess vann J-Södra på stadsparksvallen med 1-0 mot Assyriska.

Noterbart:
– Landskrona avgjorde senaste mötet lagen emellan efter att man avgjort sent i matchen.
– Landskrona har förlorat sina 5 senaste matcher.
– Jönköping har vunnit sina 2 senaste matcher och statistik tyder på att de är bra i slutstriden av superettan. Man har flera år i rad lyckats undvika negativt kval. För att man ska lyckas med det i år igen, bör man vinna kvällens match.
– Landskrona har dålig statistik på bortaplan och J-Södra har det på hemmaplan.
– Landskrona är ostabila efter skandalen och formen är sämst i superettan just nu.

Läget i Jönköping:
J-Södra har tillgång till fullt manskap i matchen mot Landskrona.

Läget i Landskrona:
Inga BoIS-spelare är avstängda inför kvällens match, men klubben har alltså själva stängt av två icke namngivna spelare efter misstanke om eventuell påverkan av tidigare matchresultat.

  • Match: Jönköping – Landskrona
  • Spel: Jönköping (1)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 15:00, 26/10

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar