HV71 – Brynäs

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ikväll väntar match i Kinnarps Arena, det är Tablettaskarna från Gävle, Brynäs som gästar HV71 denna gången. HV71 åkte på sin andra raka förlust mot nykomlingen Leksands IF. Ett par onödiga utvisningar blev på tok för kostsamma och Leksand utnyttjade sitt power play när man besegrade HV71 med 4-2.  HV71 hade bra kontroll på spelet fram till mitten av andra perioden när Leksand bjöds in i matchen efter att Andreas Jämtin fick matchstraff. Jämtins armbåge tog i huvudet på Kevin Kapstad som såg ut att få väldigt ont när han fick ledas av isen. Jämtin visades också av isen och HV71 fick spela fyra mot fem i fem minuter. Efter några minuter var dock Kapstad tillbaka i spel igen. Mot slutet av andra perioden fick HV71 spela power play och bombade skott mot Leksands mål, men 2-1 stod sig perioden ut. HV71 fick visserligen 2-2 genom ett kanonskott från William Karlsson, men en onödig utvisning gjorde att Leksand kunde återta ledningen. Och knappa två minuter senare gjorde man också 4-2, men där borde domarna blåst av för offside. Kvartetten Anssi Salmela, Toni Rajala, Chris Campoli och Eric Christensen fick alla vara med och förlora. Nu jagar man revansch den första hemmatchen tillsammans.

Nu siktar man på ett trendbrott och jagar seger när tabelljumbon intar Kinnarps Arena igen inför mötet med Brynäs. Och det blir första gången HV-publiken får se sin kvartett av nyförvärv tillsammans på isen. Och HV71 vill nog inget hellre än att bjuda publiken på tre poäng ikväll.

Brynäs kommer med tre raka segrar i ryggen. Senast blev det seger på hemmais med 3-2 efter straffar mot Linköping. En seger som också innebar att Brynäs är ett av många SHL-lag ståendes på 28 poäng. Något som också gör att man på allvar är med och slåss om tabellens topplaceringar. Men trots den fina formen så finns det nog en del bekymmer hos laget från Gävle. Bekymmer som stavas skador. Efter matchen mot Linköping hade Brynäs nämligen inte mindre än sju namn på skadelistan. Och det är väldigt osäkert om någon av alla sju kan komma till spel mot HV71. Men Brynäs kanske klarar sig ändå nu när den notoriske målskytten Andreas Thuresson åter hittat målformen. Efter sju raka matcher utan mål så smällde Thuresson in två kassar i segern mot Linköping.

Noterbart:
– 
HV71 tog initiativet senast mot Leksand, men onödiga utvisningar gjorde att man tappade allt
– HV har vunnit alla de 5 senaste matcherna mot Brynäs.
– HV lyckades vinna i Kinnarps Arena, matchen innan SAIK mot LHC med 3-1.
– Jönköpingslaget måste börja ta poäng innan det är försent.
Klubben har värvat till sig dyr spetskompetens och blir livsfarligt i mars och april.
– Brynäs har för många skador just nu som tränare Jonsson, uttryckte det.

Läget i HV71:
I matchen mellan Leksand och HV71 fick Andreas Jämtin matchstraff efter ”den allvarliga tacklingen”. Domarna har granskat sistuationen och bedömer att händelsen inte ska anmälas till Svenska Ishockeyförbundets Diciplinnämnd. Alltså är Andreas Jämtin klar för spel i matchen mot Brynäs ikväll.

Läget i Brynäs:
Totalt har Brynäs med sig sex stycken juniorer till Jönköping, Nörstebö, Brodecki, Ljunggren, Strid, Björklund och så Djoos också. De är med i matchen mot HV med tanke på skadeläget.

  • Match: HV71 – Brynäs
  • Spel:  HV71 (1)
  • Odds: 2,20 @ NordicBet
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 19:00, 1/11

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar