Halmstad – BP

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Brommapojkarna är klart för fortsatt allsvenskt spel om det blir minst en poäng mot Halmstad. Vid förlust väntar kvalspel mot GIF Sundsvall. Halmstad är klart för allsvenskt spel vid seger mot BP. En förlust kan innebära nedflyttning beroende på utgången för Öster i hemmamötet med Djurgården. För första gången sedan 2010 fick Halmstadsupportrarna uppleva ett HBK som tog två raka segrar i Allsvenskan! Halmstad och deras supportrar som knegat och trälat sig igenom en plågsam allsvensk säsong och det har aldrig velat lossna. Men så – i säsongens elfte timme – plötsligt händer det! Resultaten kommer och en helt ny värld av möjligheter öppnar sig. Halmstad kommer senast från en blytung seger på Rambergsvallen borta mot Häcken. Duktige Gudjon Baldvinsson gjorde 2-1 för hallänningarna, med lite orutin så firade Baldvinsson lite för mycket, drog på sig en varning och missar nu ödesmatchen på söndag. Ödesmatch i den bemärkelse att Halmstad vid uddamålsförlust, samtidigt som Öster besegrar Djurgården med minst tre mål passerar Halmstad och Superettanspel på Örjans Vall 2014 är därmed ett faktum. Vid vinst, ja då är som bekant allsvenskt spel säkrat och BP tvingas åka upp till Sundsvall för att kvala sig kvar.

En seger i förra omgången mot AIK hade räckt för att definitivt säkra det allsvenska kontraktet. Istället åkte BP på en rejäl käftsmäll och segersiffrorna skrevs till hela 6-0 efter bl.a. två AIK-mål på stopptid och en rejäl målvaktstavla signerad Ivo Vazgec som grundlade kollapsen efter Kennedy Igboananikes 1-0 mål. Icke att förglömma är att BP fram till AIK:s ledningsmål i den 27:e minuten bjuder upp till bra motstånd och inte på något sätt är sämre än de svartgula. Dessutom saknades lagkaptenen Pontus Segerström, Fredric Jonsson, som i övrigt gjort mycket stabila insatser under säsongen hade problem då han ersatte på mittbacken och att Segerström är tillbaka i laget är ovärderligt. Även Gabriel Özkan är tillbaka efter sin mycket märkliga klausul som utgjorde att han inte fick spela mot AIK.

Mycket talar för en spänd och kampfylld match där BP inte vunnit utanför 08-området sen den 7:e oktober 2012 då Ängelholm besegrades med 2-0.  Drömscenariot ur BP-perspektiv är givetvis att Öster tar en tidig ledning över Djurgården och att Halmstad då faktiskt kan spela sig till ett kryss och därmed undvika direkt nedflyttning, men det är mer eller mindre otroligt med tanke på formen Djurgården har just nu. Troligtvis kommer matchbilden se ut som sådan att BP kommer bli rejält tillbakapressade redan från minut 1 och att det kommer vara rejält  ”packat” i deras straffområde.

Noterbart:
– Halmstad kommer från två raka vinster som man inte lyckats med i Allsvenskan sedan 2010.
–  HBK vill inte vara sämre än närmsta konkurrentena Falkenberg  som spelar allsvensk fotboll 2014.
– Inbördes möten har resulterat i: 3 vinster för HBK, 1 oavgjord och 1 vinst för BP.
– BP är sämst på bortaplan i årets Allsvenskan, man har endast tagit 6 poäng på 14 matcher.
– BP har dålig form och har förlorat två matcher på raken, senast mot AIK förlorade man med 6-0.

Läget i Halmstad:
I Halmstad är Gudjón Baldvinsson avstängd efter sin lite onödiga varning mot Häcken. Ett avbräck så klart men frågan är om den troliga matchbilden hade passat djupledslöpande Baldvinsson så bra? Ser istället fram emot att se vad Marcus Antonsson (som troligen får starta) kan göra på de bollar som Mikael Boman jobbar fram.

Läget i Brommapojkarna:
Hos Brommapojkarna är Niklas Bärkroth och Pontus Segerström tillbaka i truppen.BP har fått sin kanske nyttigaste spelare Andreas Eriksson långtidsskadad.

  • Match: Halmstad – BP
  • Spel: Halmstad (1)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 15:00, 3/11

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar