Dalkurd – Värnamo

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Under lördagen avgjordes bottenstriden i superettan, och nu är Dalkurds kvalmotståndare klar. Borlängeklubben kommer att möta Värnamo i två matcher, hemma och borta. Värnamo lyckades hålla tätt bakåt i matchen mot ÖIS, om en plats ovanför det negativa kvalstecket. Även om det inte bjöds på något skönspel så var det en mycket spännande match…ovisst in i det sista. Ett mål för ÖIS och Värnamo var på väg ned i division 1, ett mål för IFK och man var ovanför kvalstrecket. Värnamo är ett lag med en bra mix av ungt och gammalt. Det är ett lag som jobbar ganska hårt tillsammans. Sören Åkeby är väl lite sådan som tränare också, att har man inte det som absolut toppspelande lag, så lär de ta fram lite fysik, tuffet och attityd i stället. Alla värnamoanhängare drog förmodligen en lättnadens suck när slutsignalen kom. När man hade hämtat sig kändes det ändå lite snöpligt att, med alla chanser till ett ledningsmål i andra halvlek, tvingas till kval.  Värnamospelarna skall dock alla berömmas för sina insatser inte minst för den kampvilja de visade. Målvakten Tobias Andersson gjorde sin debut som startspelare. Den eventuella oro man hade för Tobias försvann tidigt då han lugnt och säkert gick upp och fångade en höjdboll. Lite senare gjorde han  två fantastiska räddningar som troligen räddade värnamopoängen. Även en bra match av hela backlinjen men, Värnamos Martin Claessons spel måste framhävas extra. Martin har visat gammal god form inte (minst) i de senaste matcherna.Värnamos tredje kval i rad…kommer de att fixa det även i år ? Rimligen är Värnamo ett starkare lag än Dalkurd FF som är det lag man möter. Nu gäller det att fokusera på nästa match och tränga undan tanken ”Nu är vi klara för Superettan även nästa år”.

Den fräcka utmanaren Dalkurd FF har chans att ta en plats i elitfotbollens finrum. Bara Värnamo står i vägen för Dalkurd i jakten på en plats i Superettan. Ett Värnamo som ser Borlängelaget som en räddningsplanka för ett misslyckat 2013. Dalkurd med sina korta spelande passninmgar och sina individuellt skickliga spelare skiljer sig på många sätt från Oddevold i Söderettan. På frågan vilket lag Åkerby föredrar, tror jag definitivt på Dalkurd. Konstgräset gynnar Värnamo.  De har gjort sina absolut bästa matcher på konstgräs, dels mot Östersund och även mot Sundsvall då IFK var det bättre laget. Framförallt gäller det för Värnamo att de får bort Nouri ur matchen som är ryggraden i Dalkurd och fungerar som en motor i spelet.  De måste även se upp med kraftfulle Michael Omoh och farlige anfallaren Chidi Omeje. Dalkurd har under hela säsongen tagit en match i taget, och har nått flera framgångar och klarat av fler mål än förväntat. I Värnamo råder optimistiska tongångar, man räknar kallt med fortsatt spel i Superettan. Det kanske ger Dalkurd en liten favör, att det smyger sig in lite underskattning. Jag är ganska säker på att Värnamo vinner totalt, frågan är om de vinner i Borlänge?

Noterbart:
– 
Lagen har aldrigt mötts tidigare
– För Dalkurds del är det första gången klubben spelar en kvalmatch för spel i superettan.
– Värnamo har lyckats spela till sig en kvalplats tre år i rad och är starka i slutet av säsongen.
– Värnamo har spelat bättre på bortaplan, än på finnvedsvallen.
– Dalkurd har även dem spelat bättre på bortaplan än på domnarsvallen.

  • Match: Dalkurd – Värnamo
  • Spel: Värnamo (2)
  • Odds: 2,80 @ bet365
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 19:00 , 6/11

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar