Broberg – Vetlanda

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Match mot Vetlanda brukar betyda jämna tillställningar, men vid förra hemmamötet i januari kördes smålänningarna över med hela 7-1! Nu har VBK återigen Johan Löfstedt i laget. Det kommer förmodligen bli en jämnare tillställning, med tanke på delvis Vetlandas inledning och dels vilka spelare de har värvat under silly season. Broberg är förmodligen rejält revanschsugna, man ligger med två matcher spelade, sist i tabellen! Med samma inställning som mot Edsbyyn så kommer det inte att räcka, utan de måste lyfta sig i sådana fall. Vetlanda har bland annat Löfstedt och Tomi Hauska och en del andra som man måste ha koll på. Först måste Brobergs defensiv sitta och sen måste man trycka upp i banan med mycket fart. Med tanke på hur Elitserien ser ut, så är detta ”en måste match” för Broberg om man ska ha något med guldet att göra. Senast i förlustmatchen mot Edsbyn inledde man matchen på ett fullgott sätt. Laget hade kontroll över bollen större delen av inledningen, men de riktigt heta chanserna uteblev. Edsbyns ledningsmål blev något förlösande för deras målproduktion. För om Broberg gjorde en godkänd inledning de första tio minuterna, så skulle resterande del av halvleken vara Edsbyns. Den andra halvleken blev en betydligt roligare halvlek för publiken. Matchtempot ökades, det visades mer känslor på isen och intensiteten i kamperna ökade. Broberg spelade offensivt och skapade flertalet vettiga målchanser trots numerärt underläge, dock hade man problem med göra mål. Snabb chans till revansch. Redan ikväll då Vetlanda kommer på besök till Arena Hällåsen. Räkna med ett betydligt mer taggat Broberg då!

Senast när Stockholmarna Hammarby, gästade Vetlanda och Sapa Arena kunde hemmalaget ryckte ifrån till en ledning med 3-1 efter 25 minuter spelade och man spelade stundtals riktigt bra mot Svenska Mästarna. Men bara minuter efter att Tomi Hauska dundrade in 3-1 på hörna var det dags för giganten Patrik Nilsson att presentera sig på allvar i matchen, inte mindre än sex mål kom från hans klubba denna kväll. Halvtidsresultat 4-4. I början av andra halvlek kunde Bajen rycka ifån till en 8-4 ledning, när David Brodén gjorde just 8-4. På fyra minuter kunde VBK göra tre snabba mål av i tur och ordning Johan Löfstedt, Philip Lennartsson och Tomi Hauska, helt plötsligt var det match igen och Bajens ledning hade sånär hämtats ikapp innan det återigen var dags för Patrik Nilsson att från nästan ingen vinkel alls dundra in 7-9. Vetlanda kunde sedemera reducera till 8-9 och sista minuterna var man närma en kvittering av Anatoly Suzdalev som gjorde årets dragningar innan han friställdes med målvakten David Movitz som gjorde en lika elegant räddning. Matchen mot Hammarby slutade återigen med knapp förlust. Det verkar som förgjort mot detta lag.

Noterbart:
– Värt att nämnas är att Broberg bara har mött Edsbyn och Hammarby.
– Söderhamnslaget har under senare år prenumererat på slutspelsplatser trots att man dränerats på spelare till flera elitseriekonkurrenter.
– Joakim Andersson har börjat betydligt bättre i år än föregående säsong.
– För VBK blir detta seriens tredje bortamatch, tillika tredje utomhusmatch.
– Vetlanda har tagit hyggliga 4 poäng på fyra matcher, dock har man inte mött det bästa motståndet.
– Inbördes, har Broberg vunnit 3 av de 5 senaste matcherna. (En oavgjord och en vinst för Vetlanda.)

Läget i Vetlanda:
Man får väl även inför denna match sätta ett frågetecken för Johan Löfstedts medverkan. Hans betydelse för årets VBK framgick klart och tydligt i matchen mot Hammarby och hans medverkan i den matchen lämnade i sig inga tvivel om fortsättningen. Men ändå.

Läget i Broberg:
I Brobergslägret är man naturligtvis positiv och lovar att ”kriga och vinna” men känslan är att uppgiften blir Broberg övermäktig.

  • Match: Broberg – Vetlanda
  • Spel: Broberg (1)
  • Odds: 1,80 @ NordicBet
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19:00 , 8/11

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar