Vetlanda – Edsbyn

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ny svår bortamatch för Edsbyn i morgon som då möter Vetlanda i Sapa Arena. Vetlanda kommer med tre raka, Edsbyn med en seger på fyra senaste. Edsbyn kommer från en godkänd insats mot Hammarby borta i tisdags. Första halvlek mer än godkänd betyget på den halvleken får ses som mycket bra. Sen tappar man i andra samtidigt som Hammarby också höjer sig rejält och att Hammarby vände tyckte jag kändes rättvist ändå. Edsbyn har de senaste säsongerna haft relativt lätt mot Vetlanda och man har vunnit 4 av de 5 senaste mötena, den femte matchen spelades oavgjort! Joakim Svensk och Simon Jansson har båda tvingats tacka nej till U23-VM som spelas nästa vecka på grund av skador. Skadorna är emellertid inte värre än att de båda kunnat spela matcher och de lär finnas med även mot Vetlanda. Edsbyn har på sina två senaste matcher endast mäktat med att göra två mål. Men chanser har inte saknats och att målskyttar som Jonas Edling och Mattias Hammarström ska fortsätta missa lägen är inte mycket för VBK att hoppas på. Så VBK lär behöva sätta ett antal bollar bakom Erik Persson som vaktar buren i Edsbyn. Han gjorde några riktigt bra räddningar mot Hammarby och fortsätter att övertyga. Jag tror att Edsbyn kommer sälja sig dyrt i morgon när man vet att ett två veckor långt uppehåll är vad som väntar efter. Då finns tid att läka skavankerna så det kommer bara vara att tömma sig i morgon! Edsbyn är ett storlag som alltid är med där uppe, VBK får det nog hett om öronen ikväll.

Vetlanda är hemmastarka och Edsbyn räknar väl egentligen aldrig med seger utan man blir troligtvis väldigt glada när man vinner borta mot smålänningarna. Jag anser också att det är bonuspoäng om Edsbyn tar några i morgon för i en slutspelskalkyl för Vetlanda så måste Edsbyn hemma vara två poäng. Vetlanda har en av seriens absolut bästa målvakter i Jonas ”Skorven” Persson. Sen har man ju fått hem Johan Löfstedt och Patrik ”PG” Thulin till den här säsongen vilket såklart höjer smålänningarna. Laget började dock serien överraskande svagt, bl.a. med poängtapp hemma mot Sirius vilket var en missräkning. Men nu börjar Vetlanda visa sitt rätta jag och tre raka har Vetlanda nu och segern borta mot Bollnäs på Sävstaås verkar ha höjt laget rejält. 4-2 Bollnäs, hiskeliga 9-2 hemma mot Kungälv och 3-2 borta mot GAIS är Vetlandas skalper och det är imponerande alla tre. Så Edsbyn har en tuff uppgift ikväll och en seger vore bra för Gästriklänningarnas självförtroende.

Noterbart:
– Edsbyn har vunnit 4/5 senaste matcherna mot Vetlanda.
– Vetlanda har fin form, men har de senaste matcherna mött ”sämre lag”.
– Om Vetlanda är poängmässigt på uppåtgående kan det motsatta sägas om Edsbyn
– Jonas Edling och Mattias Hammarström, tror jag kommer bli farliga ikväll.
– Erik Persson, gjorde en ”stormatch” i målet senast mot Hammarby.

Läget i Edsbyn:
I Edsbyn är det en hel del skavanker. Fredrik Åström har en fot som spökar.

Läget i Vetlanda:
VBK väntar fortfarande på att Viktor Törner ska finnas åter på isen och noterar att Johan Löfstedt är uttagen i landslaget.

  • Match: Vetlanda – Edsbyn
  • Spel: Edsbyn (2)
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19:00 , 29/11

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar