Vetlanda – Kungälv

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

För Vetlandas del handlar det om att bygga vidare på segern mot Bollnäs. Mot Sandviken i fredags och igår var försvarsspelet mycket bättre än vad det varit tidigare, nu gäller det att sätta offensiven och utnyttja de chanser som skapas. Får Vetlanda igång offensiven kan Tommy Österberg möta sitt gamla gäng på ett helt annat sätt än det Kungälv spelade. VBK vann med 4-2 mot Bollnäs GIF på bortaplan efter en mycket jämn och tät match. Johan Löfstedt stor segerorganisatör med ett mål och två assist.En riktigt stark insats av VBK att besegra Bollnäs, dessutom på klassiska Sävstaås IP i Bollnäs. Värt att notera från matchen är att Johan Löfstedt spelade fram till två mål och avgjorde tillställningen med sitt 4-2 mål, ”PG” visade att hörnskyttet är på gång och defensiven blir bättre och bättre. Vetland har bra form och Kungälv är ett lag som man måste vinna emot, framförallt när man spelar på hemmaplan.

Inför säsongen var IFK Kungälv uträknade av de flesta. Kanske inte helt utan grund, spelet på försäsongen imponerade inte. Bland annat förlorade de i Vetlanda med 6-1. Senaste matchen Kungälv spelade var emot Hammarby på Skarpe Nord, man mötte ett Bajen som var klassen bättre. Hammarby dominerade och trots att Exet, Erixon missade en straff som Borvall enkelt knep kändes det aldrig som om det fanns något hot. Passningarna satt på klubborna, genomskärare gång efter annan till medspelare som tog emot och förvaltade och innan halvleken var över stod det 1-4 på resultattavlan genom mål av Adam Giljam med en klockren rökare i nättaket, Jesper Jonsson igen samt Pizzoni Elwing på hörna. Andra halvlek började med att Borvall på ett långt utkast friställde Lukkarilla som kunde reducera men Hammarby fortsatte att kontrollera matchen på ett föredömligt sätt. IFK försökte men höll bollen för länge genom individuell åkning medan Hammarby släppte till medspelare inom bara någon sekund och emellanåt gick den som på snöre. Elegant och tjusigt och bara att beundra och något som IFK får fortsätta träna på. Det finns ljusglimtar som till exempel Borvall i målet och som båda gott inför framtiden i möten med något mer resonabla lag.

Noterbart:
En anledning till att Kungälv spelat så bra som man gjort är att Mikko Lukkarila fått igång målskyttet, på sex matcher har han gjort åtta mål.
– Vetlanda vann senast på Skarpe Nord med 4-3.
– Brukar alltid vara defensiva matcher med få målchanser när dessa lag möts.
– Peter ”Prinsen” Karlsson kommer inte till spel i kvällens match.

Läget i Vetlanda:
I Vetlanda BK har försvararen Viktor Törner inte spelat ännu i pågående elitserie på grund av sin fotskada.

Läget i Kungälv:
I IFK Kungälv spelar inte Peter ”Prinsen” Karlsson som skadade sig i matchen mot Hammarby och blir borta en till två veckor. Han har problem med ett lår. Fredrik Brandin går in istället.

  • Match: Vetlanda – Kungälv
  • Spel: Vetlanda (1)
  • Odds: 1,62 @ NordicBet
  • Insats: hög
  • Spelstopp: 19:15 , 22/11

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar