GAIS – Vetlanda

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Efter att ha spelat de fyra första hemmamatcherna i Ale Arena är det äntligen dags för spel på Arena Heden, där de flesta lag tycker att det är tufft att möta GAIS. Hittills har man spelat fyra hemmamatcher i Ale Arena som har resulterat i två segrar och två förluster. De två senaste matcherna har varit bortaförluster mot Ljusdal och Hammarby. Än så länge har GAIS inte riktigt fått igång sitt målskytte. Visserligen har de inte bjudit något sprudlande målskytte de två senaste säsongerna heller, men hittills i år har de snittat tre mål per match och som mest har man mäktat med fem mål i en match. Här kan vi notera att endast tolv av de 21 målen är spelmål, och således kommer nio från fasta situationer. Dock är hela sex av de målen straffar, på den punkten är de lika framträdande som topplagen Villa, Sandviken och Hammarby. Och med tanke på att Vetlanda i säsongens sju första matcher var frikostiga med att bjuda motståndarna på straffar så är det väl inte omöjligt att det dyker upp någon ny möjlighet för GAIS imorgon.

Vetlanda har två raka segrar, mot Bollnäs borta och mot Kungälv senast i Sapa Arena. Mot Kungälv bjöd VBK på ett trevligt anfallsspel, framförallt i första halvleken. Variationen med lyror och genombrott och även två hörnmål är positiv, precis som delaktigheten bland många spelare vilket VBK har eftersträvat den här säsongen. Det händer som sagt väldigt sällan att Vetlanda gör så här många mål och den effektiviteten man visade upp i första halvlek var mycket stark, för egentligen skapades bara två riktigt klara chanser till utöver målen som gjordes. Ett bra anfallsspel genom hela laget och längst framme anfallare som sätter bollarna i mål.  Min känsla under matchen mot Kungälv var att VBK egentligen inte spelade så värst bra offensivt, men var mycket effektiva. Anfallsspelet behövs ändå dras upp ett par snäpp, för man kan ju inte räkna med att motståndarna i topplagens försvarsspel slarvar så mycket som Kungälv gjorde. Jag har inte hört annat än att Vetlanda ställer upp med samma lag som mot Kungälv. Det blir intressant om laget formeras på samma sätt på isen som det gjorde senast; med Löfstedt och Hauska centralt på mitten, William som spets och Suzdalev och Jocke på kanterna däremellan. Tomi får där ett lite mer defensivt uppdrag, men det innebär också utrymme för lyft till forwards och uppspel till övriga mittfältare.

Noterbart:
– Vetlanda BK går för tredje raka segern
– Första matchen på Heden, för båda lagen.
– På försäsongen vann båda lagen varsin match.
– VBK har inte besegrat GAIS i elitserien.

Läget i Vetlanda:
I Vetlanda BK har försvararen Viktor Törner inte spelat ännu i pågående elitserie på grund av sin fotskada.

Läget i GAIS:
GAIS har valt att inte lägga ut någon information om truppen i nuläget.

  • Match: GAIS – Vetlanda
  • Spel: Vetlanda (2)
  • Odds: 2,20 @ NordicBet
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19:00 , 26/11

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar