St. Louis – Pittsburgh

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Natten mot söndag väntar en tuff utmaning för Pittsburgh Penguins då de ställs mot ett glödhett St.Louis Blues på bortais. Penguins har startat säsongen klart godkänt med i skrivande stund ett record på 11-5-0 vilket innebär 22 inspelade poäng och en stabil ledning i Metropolitan Division. Detta trots skador på viktiga spelare som Kris Letang och James Neal där den sistnämnda fortfarande inte börjat träna fullt ut. Dessutom har man under en tid fått klara sig utan defensiva ankaret Rob Scuderi som opererats för ett benbrott på ankeln. Hur länge han blir borta är fortfarande oklart. När det kommer till insatserna på isen har pingvinerna bjudit på effektiv hockey i båda ändarna av isen. Defensiven har blivit bättre sedan förra säsongen även om det fortfarande finns vissa brister. Det ska dock tilläggas att laget sällan fått spela med helt ordinarie manskap bland backarna pga alla skador. Pittsburgh har ju mängder av offensiv kvalité i laget, men mycket kretsar runt superstjärnorna Sidney Crosby och Evgeni Malkin. Sdiney öppnade ju säsongen på ett magiskt sätt och fullkomligt stänkte in poäng från alla håll och kanter. På slutet har hans spel kärvat lite och han har ”bara” gjort  fem poäng på lika många matcher på slutet. Malkin har inte alls kommit upp i nivå ännu.

Penguins möter som sagt ett just nu starkt St. Louis Blues med svenske Alexander Steen i spetsen. Steen som verkligen vaknat på rätt sida den här säsongen, speciellt när det gäller målskyttet. Den f.d Frölunda-spelaren leder i nuläget målligan med 14 fullträffar före vassa skyttar som Alexander Ovechkin och Steven Stamkos. Det gäller för pingvinerna att hålla ett extra öga på svensken. Blues vann senast mot Calgary. Man vann matchen med 3-2 och Steen är alltjämt hela ligans främste målskytt. St Louis har gått riktigt starkt denna säsong och man har faktiskt bara förlorat 2 av 14 matcher efter ordinarie tid. Det tyder på styrka. Grunden i Blues spel är den defensiva styrkan. Coach Ken Hitchcock är känd för att kunna strukturera en defensiv som få lag har svårt att ta sig igenom. Det är likadant denna säsong, även om man valt att lägga lite extra krut på det offensiva då man kanske insett att man måste ha ett starkt anfallsspel för att lyckas ta sig långt i slutspelet. Man är ett av de lag som släpper till minst skott mot eget mål och man har också två riktigt bra målvakter. Det säger sig självt att man är starka bakåt då. Den här säsongen har man gått under linan i hälften av sina matcher och tycker det talar för en tillknäppt tillställning även ikväll.

Noterbart:
– Blues är ett av de lag som släpper till minst skott och man har också två riktigt bra målvakter.
– Under Hitchcocks tid i Blues så har man mött Pittsburgh två gånger och det har slutat 3-2 båda gångerna där lagen vunnit varsin match.
– Båda lagen har vunnit de 4/5 senaste matcherna.
– Pittsburgh har inte spelat lika bra på bortaplan som på hemmaplan.

Läget i Pittsburgh:
Skadeläget börjar som sagt ljusna för Penguins som haft en del skavanker i truppen. Beau Bennett kommer troligen att kunna spela mot Blues och Pascal Dupuis som missade den sista perioden senast mot New York Rangers lär även han kunna vara med. Kvar i sjukstugan hittar vi James Neal och Rob Scuderi, där Neal kunnat börja träna så smått. Värre är det för Scuderi som troligen inte kommer tillbaka förräns december-januari då hans opererade ankel tar tid att läka.

Läget i St.Louis:
Blues forward Brenden Morrow (överkroppen) placeras på skadelistan, samtidigt som Magnus Pääjärvi (överkroppen) också är kvar på skadelistan.

  • Match: St.Louis – Pittsburgh
  • Spel: St.Louis (1)
  • Odds: 2,29 @ bet365
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 02:00 , 9/11

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar