Örebro – Modo

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Uppehållet är till ända och SHL är tillbaka i all dess härlighet. Imorgon kväll tar Örebro Hockey sina första skär på isen igen, något man gör i Behrn Arena mot Modo. Efter 19 omgångar tog MODO Hockey landslagsuppehåll med 31 poäng och +7 i plus/minus-statistiken. Dessa resultat gav en femteplats och efter nio dagars matchledigt är det ikväll dags för omgång 20 i Behrn Arena. Laget har haft en bra vecka med hård och rejäl träning samt rehabilitering för några av spelarna. Andra spelare har testat på internationell hockey via landslagsuppdrag och ansluter nu åter till klubben. Robert Hägg, Adrian Kempe och William Nylander möter upp laget i Örebro. MODO Hockey ställer upp med två målvakter, sju backar och tolv forwards.  För Modos del är det glädjande att både Mattias Ritola och Peter Öberg är redo för comeback – två viktiga i örsköldsviklaget. MODO som spelat av 89,61 procent av sina numerära underlägen utan att släppa in något mål. Motståndaren har bara lyckats vid åtta av 77 tillfällen. Som säkra sista utposter hittar vi Linus Ullmark och Anton Forsberg som är etta respektive fyra i listan för räddningsprocent i boxplay. MODO vill tillbaka på vinnarspåret. Visserligen förlorade man den sista matchen innan uppehållet men man avslutade inför vilan på bästa möjliga sätt. Man radade upp segrar och klättrade som en raket i tabellen. Nu vill man säkerligen direkt starta upp igen med ett hitta tillbaka till vinnarspåret och därmed befästa sin placering i toppen av tabellen.

Nykomlingen Örebro inledde säsongen starkt men fick det tufft innan uppehållet och landade på en elfteplats med 22 poäng och en målstatistik på -13. Senast Örebro Hockey spelade en match var fredagen den första oktober. Då föll laget med kännbara 7-0 borta mot Växjö, en förlust laget nu haft tid på sig att smälta. Nederlaget mot Växjö var en slutpunkt på en tung period för laget, en period som man nu hoppas kunna ta sig ur. Att landslagsuppehållet kom lägligt håller Marcus Weinstock med om. morgon kväll är det alltså dags för Örebro Hockey att kicka igång seriespelet igen. Man gör det hemma i Behrn Arena mot Modo. Det är ett motstånd som visade upp en god form före uppehållet, något som Weinstock påpekar. Även tränare Ross är inställd på en mycket stor utmaning. Lagen har mötts en gång tidigare under hösten. Även det mötet spelades i Behrn Arena, då Modo blev vinnare via 2-3 efter förlängning. Det lag som haft det allra tuffast i boxplay hittills är Örebro. Laget har sämst effektivitet i att döda utvisningar med 70,59 procent. Man har släppt in 25 mål på 85 tillfällen vilket är klart mest i SHL. Örebroarna är det lag som dragit på sig flest tvåminutersutvisningar och har således två alternativ inför fortsättningen, antingen att uppgradera spelet i boxplay eller att minska antalet besök i utvisningsbåset.

Noterbart:
– Senaste matchen lag mötte varandra under hösten, var det en jämn och tight match. Båda lagen är beredda på någonting liknande imorgon. Örebro hade det lite jobbigt innan uppehållet och har säkert laddat batterierna rejält nu.
– Modo är SHL:s bästa lag i boxplay
– Örebro är SHL:s sämsta lag i boxplay.
– Bra också för MODO är att Per-Åge Skröder verkar ha börjat hitta målformen. Senast  mot HV71 så hittade norrmannen rätt och historiskt vet vi att när Skröder har kommit igång med målskyttet så brukar det kunna rassla till ordentligt från norrmannens klubba.
– Modo har vunnit 4/5 senaste matcher.
– Örebro har förlorat samtliga av de 5 senaste matcherna.
– Modo har vunnit alla matcher mot Örebro.

Läget i Modo:
Frånvarande: Gustav Possler, David Gunnarsson, Dave Spina, Edwin Hedberg
Tillbaka: Peter Öberg, Mattias Ritola

Läget i Örebro:
Spelartruppen är oförändrad sedan matchen mor Växjö.

  • Match: Örebro – Modo
  • Spel: Modo (2)
  • Odds: 2,25 @ NordicBet
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19:00 , 12/11

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar