Pittsburgh – Phiadelphia

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Det har varit en mörk och tung höst för Philadelphia Flyers och inte minst deras stjärnor Claude Giroux och Jakub Voracek. Därför kom nattens 5-0-seger mot Ottawa Senators som en efterlängtad solstråle. Tjecken Jakub Voracek fick sitt genombrott i NHL förra säsongen när han skött 22 mål och hade 46 poäng på 48 matcher. Den här säsongen har han i likhet med radarpartnern Claude Giroux haft det desto tyngre. Inför gårdagens möte med Ottawa Senators stod Voracek noterad för endast ett mål och fyra assist på säsongens 16 inledande matcher. Ett uselt facit, kort och gott. Men kanske kom vändningen i natt. Seger med 5-0 efter att Voracek skjutit två av målen, båda gångerna framspelad av Giroux, får onekligen betecknas som ett trendbrott med tanke på hur knackigt laget har haft det i offensiven. I Flyers kasse stoppade Steve Mason 24 skott och höll nollan för första gången.

Då var det dags för säsongen andra derby mellan Pittsburgh och deras rivaler Philadelphia, ett möte som alltid är lika hett och känslofyllt oavsett lagens form eller läge i tabellen. Efter att ha gjort en snabb visit i St. Louis och förlorat med uddamålet är pingvinerna tillbaka på hemmais där man tar emot rivalerna Philadelphia Flyers. Senast man ställdes mot varandra var tidigare under hösten och då vann Pittsburgh ganska bekvämt med 4-1 trots att man spelade på bortais. För gästande Flyers innebär derbyt den andra matchen på två dagar eftersom man under natten spelat mot Ottawa Senators, något som borde vara i favör för pingvinerna.

Sjukstugan börjar bli aningen mindre befolkad då både James Neal och Beau Bennett gjorde comeback under helgen. Neal kommer höja den offensiva potentialen avsevärt med sitt målsinne. Bennett är också varmt välkommen tillbaka och senast spelade han tillsammans med Brandon Sutter och Matt D’Agostini i tredjekedjan, en trio som lär få chansen att spela ihop igen. Någon som däremot lär missa derbyt är backen Paul Martin som dras med en skada på underkroppen, enligt coach Dan Bylsma är det dock en lättare sådan och han räknas som day-to-day vilket innebär att han egentligen vid vilken tidpunkt som helst kan återvända till isen men som sagt, mot Flyers är det sannolikt att amerikanen får vila. Sedan tidigare finns Tomas Vokoun (blodpropp) och Rob Scuderi (bruten ankel) på skadelistan, ingen av dem lär vara tillbaka förräns tidigast i slutet av december månad.

Noterbart:
– 
Pittsburgh ligger 2:a i eastern conference och är starka hemma.
– Pittsburgh vann senast mötet.
– Phiadelphia spelar 2 matcher på 2 dagar.
– Phiadelphia har under säsongen haft det tungt med offensiven.
– Pittsburgh har vunnit 8/10 senaste spelade matcherna på Consol Energy Center.

  • Match: Pittsburgh – Phiadelphia
  • Spel: Pittsburgh (1)
  • Odds: 1,74 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 02:00 , 14/11

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar