Hellas Verona – Chievo

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ett Derby, spännande derby väntar ikväll. För Hellas som numera kan stoltsera sig som storebror i Verona och inför dess supportrar, bör vara riktigt nöjda med sin inledning på säsongen. Laget ligger för närvarande på en 6:e plats, vilket ingen hade förväntat sig innan årets säsong och där med, är man fortfarande med i kampen om spel ute i Europa. Verona har varit väldigt hemmastarka. På Stadio Marc’Antonio Bentegodi, där, har man tagit värdefulla poäng mot andra storklubbar som Milan, man har vunnit samtliga sex matcher, endast Juventus har lyckats med samma bragd. Även denna match, kommer att avgöras på Stadio Marc’Antonio Bentegodi så det är något som talar för en hemmaseger ikäll också, då man möter  sin för närvarande lillebror Chievo som har spelat under de flestas förväntningar i årets Serie A. Senast åkte man dock på en förlust borta mot Genoa och det återstår att se om spelarna kan skaka av sig den förlusten samt om man är förberedda på seriespel igen efter landslagsuppehållet. Nu har man haft tid och vila, förbereda sig på vad som komma skall och framförallt fokusera på kvällens ”viktiga” match. Förutom att man, förlorade senaste matchen mot Genoa med 2-0, har nykomlingen från Verona stått för en oerhört bra inledning på säsongen. Efter tolv spelade omgångar placerar man sig på sjätte plats, vilket minst sagt är över all förväntan. Jag tror att det för Veronas del är lika viktigt att man vinner mot Chievo som mot något av de topplagen i Serie A.

Chievo har haft en väldigt skakig säsong. Man har med andra ord misslyckats och spelat klart under förväntningarna, trots att man inte är något topplag. Därför var det inte överraskande att man nyligen fick en en helt ny tränare vid namnet Eugenio Corini, som för övrigt gjort mål i två derbyn lagen mellan. Eugenio Corini har en tuff uppgift att rädda Chievo från Serie B-spel nästa säsong och läget är minst sagt besvärligt då laget ligger på en sistaplats i tabellen. Man kommer senast från två mållösa matcher, så försvaret har inte varit problemet på sistone. Det är snarare anfallsspelet som har varit under all kritik och  förutom vid ett fåtal tillfällen då domarteamet istället stått för några klandervärda ingripanden. Chievo som kanske återigen har blivit Lillebror i Verona, har som sagt gått väldigt dåligt och är i detta nu jumbo i Serie A på endast veka sex inspelade poäng. Senaste matchen mot Milan innebar helt andra andra förutsättningar inför kvällens match. Första halvlek bjöd på uselt spel och extremt lite chanser. Andra halvlek blev en helt annan historia. Milan tryckte på och åsnorna fick försvara sig. Matchen slutade dock mållöst efter att Chievo fått sitt mål tveksamt bortdömt. Ännu ett 0-0 resultat hemma mot Milan i lagets senaste match innebar att tränare “Beppe” Sannino fick gå.

Noterbart:
– Chievo är tabelljumbo i Serie, med endast sex poäng.
– Eugenio Corini är ny tränare i Chievo inför kvällens match.
– Hellas Verona har spelat över allas förväntningar.
– Verona ligger för närvarande på en 6:e plats och spelar om en europaplats.
– Chievo har inte vunnit sedan 8 matcher tillbaka.

Läget i Hellas Verona:
Verona har fullt manskap att välja mellan inför dagens derbymatch.

Läget i Chievo:
Följande spelare är inte tillgängliga: Calello, Claiton eller Bentivoglio som är skadade samt Kapten Pellissier som drog på sig ett makalöst taktiskt rött i den senaste matchen mot Milan.

  • Match: Hellas Verona – Sampdoria
  • Spel: Hellas Verona (1)
  • Odds: 2,13 @ ComeOn
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 18:00, 23/11

SpelbolagBonusLänk
comeon1750 kr
Spela här!

Lämna ett svar