HV71 – Örebro

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Ikväll blir det en viktig match i Kinnarps Arena. För det första så är det elvan mot tolvan i tabellen som möts så viktiga poäng står på spel. Dessutom är det Kent Johanssons första match som huvudtränare för Örebro – och det mot sitt gamla lag HV71. Det var två formstarka lag som gjorde upp i Scandinavium senast när HV71, gästade. HV71 gjorde en bra match i 39 minuter, då Frölunda fick två snabba mål i mittperiodens sista minut. HV71 fick jaga i tredje perioden, men Frölunda var något starkare, mer effektiva och kunde till slut vinna med 5-3. HV71 har efter en tung start i SHL kuggat igång på allvar. Man har radat upp segrar, plockat poäng och har nu på allvar häng på platserna ovanför kvalseriestrecket. Faktumet är att om resultaten går HV71:s väg i de övriga matcherna samtidigt som HV71 vinner mot Örebro så är HV över det förargliga strecket för första gången i SHL på mycket länge. Och senast man mötte Örebro så slutade det mindre roligt för HV71. I mötet i Behrn Arena slutade det nämligen med seger för Örebro med klara 4-0. Så HV71 lär vara revanschsuget efter den matchen.

För Örebros del är det dags för andra mötet med HV71 och för första gången gästar man Kinnarps Arena. Efter tolv bedrövelser, minst lika många stolpskott och flertalet missade målchanser kom segern mot Modo med 2-1 som gav så oerhört mycket mer än tre poäng till Örebro. Någon som HV måste se upp för är Tim Sandberg som var bäst senast och som bara släpper en av trettiofyra puckar förbi sig, tillsammans med Ben Walter som börjar hitta rätt på den stora isen, både offensivt och defensivt. Kent ”Lill-Kenta” Johansson blev under gårdagen klar som ny huvudtränare för Örebro Hockey och kommer att leda laget under den här säsongen. Kent Johansson tränade senast Frölunda och har en mångårig rutin av SHL, ”Kenta” är erfaren och etablerad i Hockeysverige. Han anlände till Örebro under måndagskvällen och ska leda laget för första gången ikväll mot HV. Att han kommer in som tränare direkt i Örebro och ska coacha i en match, tror jag inte kommer göra någon nytta. Det kommer säkerligen bli så att han mest kollar på spelet och vad han kan förbättra. Det bör därför inte vara några större förväntningar på ÖHK ikväll.

Noterbart:
– Senast Örebro spelade borta, förlorade man med hela 7-1.
– HV71 har fin form och har vunnit 4/5 senaste matcherna.
– Örebro förlorade 12 matcher på raken, innan segern senast.
– Örebro är fortsatt sist i tabellen
– HV71 har spelat bra i Kinnarps Arena, senaste matcherna.

  • Match: HV71 – Örebro
  • Spel: HV71 (1)
  • Odds: 1,67 @ bet365
  • Insats: hög
  • Spelstopp: 19:00 , 20/11

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

2 Kommentarer

  1. Hoken skriver:

    Hv förlorar

Lämna ett svar