Southampton – Man City

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Senast blev det för City, en fin vinst mot West Bromwich i Birmingham och Pellegrini kunde kreditera sig själv lagets andra bortavinst under säsongens ligaspel. Redan imorgon (lördag) tror jag det är det dags att plocka den tredje när man reser till sydkusten för att möta Southampton – eller Soton/Saints som man kallar dem. Southampton har visat fin form under säsongen, dock är de i en svacka i skrivandets stund efter tre förluster på rad och för att göra läget värre börjar skadorna lägga sig på hög. Enligt Physioroom har nio spelare problem med fysiken i Southampton, tre av dem beräknas dock vara fit till matchen men den viktiga Boruc, som varit en klippa i Southamptonmålet, kommer att saknas under en längre tid. Det samma gäller den defensiva mittfältaren Wanyama som även han beräknas bli borta till januari nästa år. Sett till Saints skadeläge och form är det antagligen en perfekt tid för Manchester City att möta dem på bortaplan och även om de skrällt till det ordentligt mot flera topplag under säsongen känner jag mig personligen ganska säker på en vinst för de ljusblå. Ett stort utropstecken är dock att många lag reser sig ordentligt efter tre förluster, men lyckas City, hålla samma spel som de hade under matchens första sjuttiofem minuter mot West Bromwich ska detta vara tre fina poäng. Manchester City är dock något av en Dr Jekyll and Mr Hyde fortfarande och på bortaplan är det svårt att egentligen lita på grabbarna just nu. Men vinner de inte mot Saints imorgon lär de aldrig göra det.

Manchester City tog en efterlängtad bortaseger i veckan när West Bromwich besegrades med 3-2. City ledde komfortabelt med fem minuter kvar av ordinarie tid, men släppte onödigt in två sena mål. Det var ändå viktigt för Manuel Pellegrinis gäng att få vinna en match utanför Etihad Stadium, det är något de inte blivit bortskämda med den här säsongen. City har nu fin form och tre raka segrar med 12-3 i målskillnad. I City har det inte rapporterats om några nya skador och Pellegrini sätter ett återkomstdatum på David Silva till måndag samtidigt som han flaggar för att Kompany kanske behöver vila – men säger ändå att vi helt enkelt får se hur det blir imorgon. Finns det några frågetecken kring Kompany hoppas jag verkligen inte att Pellegrini chansar med vår viktiga belgiska försvarsklippa. Även Stevan Jovetic beräknas göra comeback lagom till CL-matchen mot Bayern medan Nastasic fortfarande behöver ett par veckor. Skillnaden på bortaplan från hemma är att när Citys spelare snabbt söker sina forwards med första passen och den passningen bryts är man mer sårbar för  motståndarna ligger oftast kvar med så pass många spelare högt upp i planen. Hemmalaget avser att anfalla och har spelare i bra positioner för spelvändning eller spelare som man kan passa in till bakom Citys två anfallare. Många gånger skulle City behöva lugna upp sitt spel på bortaplan och hålla i bollen för att få lite andrum med längre anfall istället för att söka snabb omställning på chans gång på gång. När det blir för mycket Hawai fotboll skapar motståndarna ofta chanser ur ingenting. Jag tror dock Man City, komer göra allt för att vinna idag, då man har två betydelselösa matcher mot Bayern respektive Leicester, framöver.

Noterbart:
– Senaste  fungerade Man Citys ytterbackar helt lysande offensivt.
– Southampton har förlorat tre matcher på rad.
– Southampton, har överraskat denna säsong och lyckats väldigt bra mot bättre motstånd.
– Jag tror att kanterna kommer vara Citys nyckel för att luckra upp Southamptons försvar.
– Flera skador i respektive lag, framförallt påverkar det Saints med en mindre trupp.

Läget i Southampton:
Den viktiga Boruc, som varit en klippa i Southamptonmålet, kommer att saknas under en längre tid. Det samma gäller defensiva mittfältaren Wanyama som även han beräknas bli borta till januari nästa år. 

Läget i Manchester City:
I City har det inte rapporterats om några nya skador och Pellegrini sätter ett återkomstdatum på David Silva till måndag samtidigt som han flaggar för att Kompany kanske behöver vila. Även Stevan Jovetic beräknas göra comeback lagom till CL-matchen mot Bayern medan Nastasic fortfarande behöver vila.

  • Match: Southampton – Man City
  • Spel: Man City (2)
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: hög
  • Spelstopp: 16:00, 7/12

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar