Napoli – Arsenal

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Benitez och laget har en tuff uppgift då man troligtvis måste besegra Arsenal med tre mål för att gå vidare ur den tuffa gruppen. De något svagare insatsen mot Udinese i helgen kan man tolka som om tankarna då redan var på Arsenalmatchen och idag bör ingen ha problem med motivationen. Men det blir en svår uppgift att besegra Arsenal och kanske är det där fokusen har legat senaste tiden. Eftersom Arsenal inte heller är helt klara kommer Wenger gå för minst en poäng och framförallt vara på tårna. Hamsik är fortsatt borta och Benitez lär byta en del spelare från ligaomgången i helgen. Men vi räknar inte med några överraskningar. Napoli bör inte gå ut med allt för stor ångest, läget är svårt men inte omöjligt. Men framförallt ska man ändå tycka att laget har gjort bra ifrån sig poängmässigt i en mycket tuff grupp. Om man bortser från spelet så är det annars ett Napoli som, på pappret, ska vara ett sämre lag än Arsenal. De värvade förvisso smart under sommaren, där Higuain bland annat gjort 3 mål på fyra gruppspelsmatcher i Champions League, men Rafael Benitez har haft svårt att sätta sitt kollektiva försvarspel i ligaspelet. Som sagt I helgens match gjorde man en svag insats mot Udinese, dessutom släppte laget in 3 mål i en match som slutade 3-3. Det var samma Udinese som i sina 4 senaste ligamatcher inför mötet, gjort ett mål sammanlagt. Napoli har spelat 15 matcher i Serie A, med 32 inspelade poäng som följd och ligger för närvarande på en tredje plats. De har åtta poäng upp till ledande Juventus och fem till höstens sensation – Roma.

Arsenal har en imponerande vinstrad, tillika serie matcher utan insläppt mål, fick se sitt slut i och med Gerard Deulofeu sena kvitteringsmål i söndagens möte med Everton. Trots detta är det svårt att ifrågasätta Arsenals formkurva. Laget har byggt upp ett enormt självförtroende och framför allt backlinjen imponerar i varje match. Spelmässigt ska Arsenal var det bättre av de två lagen. Något som det tidigare mötet – överkörningen på Emirates – vittnade om. Nu är det dock spel på bortaplan och den borg som Napoli gjort till ett enormt försvarsverk. Gästerna bör vara förbereda på en match utöver det vanliga. Inramningen och stämmningen på Stadio San Paolo är oftast fantastisk. Arsenal dras fortfarande med en hel del skador, framför allt på ytterpositionerna, där både Oxlade-Chamberlain och Podolski saknas. Det är även oklart om Bacary Sagna är redo för spel. Således blir det troligen Carl Jenkinson som åter får Wengers förtroende till höger i backlinjen. Carl saknar Bacarys fysiska styrka och effektivitet i sitt försvarsspel – men besitter en god inläggsfot vilket han visade mot Hull där han gjorde Nicklas Bendtner till målskytt igen.

Noterbart:
– Arsenal har några viktiga spelare som är drabbade av skador.
– Napoli måste förmodligen vinna för att gå vidare.
– För Arsenal räcker det med en poäng och man lär spela defensivt.
– Jag tror Napoli har fokuserat på denna matchen under en längre tid.
– Napoli har stor fördel av att spela hemma på Stadio San Paolo ikväll.

Läget i Napoli:
Tyvärr för hemmalaget, så ser det ut som att de även får klara sig utan sin lagkapten, Marek Hamsik. Slovaken är en av Serie A;s bästa spelare och en av Napolis viktigaste spelare.

Läget i Arsenal:
Det kan bli precis samma startelva som mot Everton senast, eller så blir det stora förändring. Oxlade-Chamberlain och Podolski saknas. Det är även oklart om Bacary Sagna är redo för spel

  • Match: Napoli – Arsenal
  • Spel: Napoli Draw no bet
  • Odds: 1,77 @ NordicBet
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 20:45, 11/12

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar