Luleå – JYP

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

På fredag kliver Luleå in i European Trophy-slutspelet och man gör det som mästare. Målet är självklart att försöka försvara titeln, men då måste man först ta sig vidare från grupp B där Djurgården och finska JYP väntar. Luleå har gått som tåget i European Trophys gruppspel. Precis som förra säsongen så vann man sin grupp på ett imponerade sätt och förlorade endast en av de åtta gruppspelsmatcherna. Dessutom släppte laget endast in 14 mål bakåt, mindre än ett mål per match alltså. Men när slutspelet börjar så spelar tidigare resultat ingen som helst roll och det enda som räknas är att vara bäst när det gäller. Linus Klasen, Peter Cehlarik och Lucas Wallmark är iväg på landslagsuppdrag. Det gör att Luleå har valt att låna in trion Emil Bejmo, Patrik Näslund och Marcus Fagerudd från Asplöven samtidigt som juniroren Einar Emanuelsson följer med. Fagerudd har dock fått lov att lämna återbud på grund av skada. I övrigt följer hela A-laget med ner till Berlin. Även Johan Forsberg följer med. ”Pite-Foppa” har varit på is ett tag och närmar sig comeback, kanske gör han debut redan mot JYP under fredagskvällen.

JYP förlorade, precis som Luleå och Djurgården, endast en match under gruppspelet och på vägen har man bland annat besegrat både Linköping och HV71. Laget blev finska mästare så sent som 2012 när Pelicans besegrades med 4-1 i matcher. För tillfället huserar man på en fjärdeplats i ligan, tjugo poäng bakom Kärpät som innehar förstaplatsen. I laget hittar vi Mikko Luoma och Jyrki Välivaara, som båda har ett förflutet i bland annat Malmö, Linköping och HV. Jag vet inte särskilt mycket om JYP, men så här säger Per Savilahti Nagander, som spelar i den finska ligan och som har ett förflutet i Luleå: Det är ett tungt och fysiskt lag. Det smäller mycket när man spelar mot dem och de åker mycket skridskor och så, men det gör alla finska lag. På förhand känns JYP som den klart svåraste matchen, men Djurgården får samtidigt inte underskattas. JYP besegrade Djurgården med 3-1 under torsdagskvällen, det gör att Luleå måste vinna när lagen möts under fredagskvällen för att kunna ta sig till final. Det kommer bli en tuff uppgift, men knappast omöjlig. Luleå har spelat väldigt bra i ligan innan juluppehållet och kan man fortsätta på den inslagna vägen så tror jag definitivt att man kan gå segrande ur matchen.

Noterbart:
Båda lagen har endast förlorat en match under gruppspelet.
– 
Linus Klasen, Peter Cehlarik och Lucas Wallmark är iväg på landslagsuppdrag.
Luleå har vunnit 3/5 senaste matcherna.
– JYP har vunnit 2/5 senaste matcherna.
Båda lagen är topplag i respektive serie.

  • Match: Luleå – JYP
  • Spel: Luleå (1)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 19/12, 17.00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar