St. Louis – Chicago

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Vi har skådat en intensiv och intressant första halva av NHL säsongen, när vi nu lite succesivt städar bort julen och blickar framåt finns det bara ljuspunkter för Blackhawks. Enligt rapporter skall det största frågetecknet kring Corey Crawfordförväntas allt snart vara tillbaka i spel efter en tids skadebeskymmer rörande underkroppen. Antti Raanta som har klivit in istället har gjort en succéartad start i NHL där han har vunnit 9 av sina 13 matcher, där en utav dem är ett inhopp och två har gått till övertid, vilket alltså gör det till en nollpoängsmatch på 742 minuter. En annan ljuspunkt är att Patrick Sharp inte är något annat än stekhet vilket även har tagit honom upp på en sjätteplats i NHLs skytteliga med 21 kassar. Den 27 december 2013 gjorde Sharp inte mindre än 3 mål och 1 assist i nattens överlägsna seger mot Colorado. Hans spel för tillfället skall inte annat än att få honom med i OS för Kanada. En som inte har några som helst problem att komma med i OS är pucktrollaren Patrick Kane, Kane är stekhet och är nu uppe i 13 raka matcher med minst en poäng och på de senaste 26 har han bara gått poänglös i en utav de 26 matcherna. Han fantastiska spel har tagit honom till trea i skytteligan med 22 mål, men även två i poängligan med hela 50 poäng. Bara fem poäng bakom suveräne Sidney Crosby, men Kane är hela sex poäng före trean Ryan Getzlaf. Duncan Keith är även han stekhet, 36 poäng på 40 matcher och en 18:e plats i poängligan är fantastiskt för en back. Blackhawks har i skrivande stund 5 namn på listan topp 30 i NHL:s poängliga. Vilket är härlig läsning.

Natten mot lördag ställs Blackhawks mot toppkonkurrenten i Väst St Louis Blues på bortais, en viktig match, en match som även symboliserar 41 matchsträcket vilket är halva grundserien. Blues har vunnit tre matcher mot Blackhawks. Ikväll markerar det 289: e mötet mellan Blues och Blackhawks. T.J. Oshie har fem mål och 14 assist i hans senaste 20 matcher mot Chicago. St Louis Blues har besegrat Chicago Blackhawks i de två första spelen av fem matcher, med detta är den sista på Scottrade Center. Blues vann 3-2 i förordningen 9 oktober i St Louis sedan vann den andra matchen i en 3-2 straffar seger 17 oktober på United Center.  St Louis ligger på en 5:e plats och 7 poäng bakom Chicago som för tillfället ligger på en första plats i Western Conference. Då ska det tilläggas att Blackhawks också har spelat 4 fler matcher än Blues. St. Louis gick till julledighet med att släppa en 4-3 ledning mot Calgary och sedan förlora i straffar. Man hade i samma match tagit en 3-1 ledning i den tredje perioden.

Noterbart:
Sharp har gjort 5 mål på sina senaste två spelade matcher.
– Chris Stewart blev veckans stjärna efter ha gjort 6 mål och en assist.
– Blues har vunnit de 4/5 senaste matcherna mot Blackhawks.
– Blues är bäst på hemmaplan i Western Conference efter Blackhawks.
– De senaste 4 matcherna för Blues har slutat med över 5,5 mål.

Läget i St. Louis:
Vladimir Sobotka deltog på hela fredagens träning och kan återvända till lineupen inatt. St. Louis tränade i fredags utan ledande målskytt Alexander Steen (överkroppen), som missade matchen mot Calgary, men lär vara med inatt. Backen Jordan Leopold (handen), framåt Ryan Reaves (bruten hand) och backen Roman Polak (underkroppen) är på skadelistan

Läget i Chicago:
Blackhawks målvakter Corey Crawford (underkroppen) och målvakten Nikolai Khabibulin (underkroppen) är inte tillgängliga för spel.

  • Match: St. Louis – Chicago
  • Speltips: St. Louis (1)
  • Odds: 2.32 @ NordicBet
  • Insats: låg
  • Spelstopp: 28/12, 02.00

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar