USA – Kanada

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

USA har imponerat oerhört mycket under JVM, medan Kanada har haft det desto jobbigare. USA är ensamma i grupp A med nio poäng. Kanada kommer från två problemfyllda matcher mot Tjeckien och Slovakien. Men vad som har hänt tidigare i turneringen är mer eller mindre ointressant. När de båda grannländerna och rivalerna drabbar samman är det bara nuet som räknas. Kanada har alltid setts som storebror, men på senare år har USA närmat sig allt mer. Och när Kanadas tidigare dominans med fem raka JVM-guld nu har dött ut är det istället USA som har två guld på de fyra senaste turneringarna.

Det är redan klart att Kanada och USA kommer ta de två högsta placeringarna i grupp A – men en gruppseger vore så otroligt viktig. Det finns nämligen en möjlighet att antingen Sverige eller Ryssland slutar trea och i så fall ställs mot tvåan från grupp A. Det är ett motstånd som både USA och Kanada vill undvika redan i en kvartsfinal. USA har förvisso inte testats fullt ut, men har visat sig vara väldigt starka. Där man kanske saknar den här rejäla spetsen har man istället en lika stark som homogen bredd. Tolv olika målskyttar – varav fem har gjort minst två mål – på tre matcher är starkt. Riley Barber och Vince Hinostroza är bäst med tre fullträffar vardera, men det är Matt Grzelcyk som toppar den interna poängligan på sex poäng.

Av de stora nationerna har Kanada släppt in mest mål, tio stycken. Precis som senare år har målvakterna inte lyckats övertyga. Mot USA får Zachary Fucale förtroendet på nytt, men varken han eller Jake Paterson har några siffror som skrämmer. En som däremot har imponerat i Kanada är Anthony Mantha. 19-åringen är effektiv kring målburen och toppar JVM:s skytteliga, tillsammans med Slovakiens Martin Reway, på fyra mål. Jonathan Drouins sju poäng är dugliga siffror, men Kanadas stjärna måste snäppa upp sig en nivå om drömmen om guld ska bli verklighet.

Den så alltid lika intressanta nordamerikanska kampen har alltså stor betydelse inför slutspelet. Vilken nation tar hem segern i grupp A? Det är många som har visat framfötterna i USA och som förtjänar att nämnas, men Vince Hinostroza drog det längsta strået här. Han är liten och kvick och viker inte ner sig runtomkring kassen. De kanadensiska backarna måste se upp för honom. Jag tror USA vinner matchen och grupp A.

  • Match: USA – Kanada
  • Speltips: USA (1)
  • Odds: 2.30 @ NordicBet
  • Insats: medel
  • Spelstopp: 31/12, 17.30

SpelbolagBonusLänk
Nordicbet1500 krSpela här!

Lämna ett svar