Detroit – Toronto

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Vi startar det nya året med ett spel från den klassiska Winter Classic som denna säsongen spelas mellan Detroit – Toronto. Matchen spelas på Michigan Stadium med plats för över hundratusen åskådare och har matchstart en bit efter 19 svensk tid.

Den här matchen är speciell på alla sätt och vis. Det är två av de mest klassiska lagen i ligan som möts. Matchen spelas utomhus inför mycket mer folk än spelarna är vana. Snön, vinden och minusgraderna är något man måste ta med i beräkningarna. Det går egentligen inte att förutse så mycket inför kvällens match och därför sänker vi också insatsen litegrann. Jag kommer gå lite på känsla där jag som vanligt anser att målvakterna har en avgörande roll. Där tycker jag Toronto har en klar fördel.

Detroit kommer in till matchen med en säsong bakom sig som varit väldigt upp och ner. Man har haft stora problem med skador under de sista veckorna och spelet har inte klickat fullt ut. Framåt har man gjort det bra, men det är det defensiva som varit det stora problemet. Jonas Gustavsson har stått mycket på slutet och gjort det bra, men har ofta lämnats ensam pågrund av ett för dåligt försvarsspel. Normalt sett förstemålvakten Jimmy Howard har varit ifrågasatt hittills och han har en tendens att släppa in lätta puckar. Den här säsongen har inte varit bra och nu har han också under en lång tid gått skadad. I måndags gjorde han comeback mot Nashville där han gjorde en mindre lyckad återkomst i förlustmatchen med 6-4. Gustavsson är fortfarande skadad vad jag vet och Howard är bekräftad ikväll. Det blir allstå en målvakt som bara har ett fåtal träningar på en dryg månad som ska stå i en match där vi har förutsättningar som ingen är van ifrån sedan tidigare. Känslan är att Howard kan få en tuff kväll. Man saknar Stephen Weiss, Johan Franzén, Jonathan Ericsson och kanske även Daniel Alfredsson.

Toronto är ett lag som är som Detroit på sätt och vis. Man är bra framåt, men alldeles för virriga i egen zon. Som tur är så har man två riktigt bra målvakter som har räddat dem gång på gång denna säsong. Framåt är man väldigt efffektiva. Man behöver inte många chanser för att sätta pucken i kassen. Den här aftonen kommer bli speciell och det är svårt att veta vilka som påverkas mest av utespelarna eller målvakterna. Känslan är att Detroit som vanligt kommer vara det lag som för spelet och Toronto som vanligt kör på sina snabba omställningar. Jonathan Bernier i Lefs-kassen är riktigt bra och är van att få 35-40 skott på sig i matcher. Han kommer vara den målvakt som kommer få jobba mest och kommer förmodligen vara varm i kläderna hela matchen. Leafs skjuter inte lika mycket och känslan är också att de inte kommer behöva skjuta lika mycket för att få hål på Howard som Wings behöver för att få hål på Bernier. Toronto fick även tillbaka sin förstecenter till förra matchen och Tyler Bozak stod för tre poäng direkt. Viktigt. Toronto har nu alltså mer eller mindre full trupp och då är man vassa.

Det är mycket som kommer påverka denna match, men min känsla är att det lag med bäst målvakt för dagen vinner och det är Toronto. Men som sagt, mycket påverkar och det är okej att sänka insatsen. Mitt spel blir dock en medelinsats på Toronto ML till oddset 2.16 hos Unibet. Bernier avgör tillsammans med ett effektivt anfall.

  • Match: Detroit – Toronto
  • Speltips: Toronto ML
  • Odds: 2.16 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 1/1, 19.05

SpelbolagBonusLänk
Unibet2100 krSpela här!

Lämna ett svar