Man City – West Ham

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Då var det dags för semifinal i ligacupen och urstarka Man City ska ta emot ursvaga West Ham på sin hemmaplan. Det ska inte vara något snack i den här matchen, frågan är inte om Man City vinner utan med hur mycket man vinner. Matcherna duggar riktigt tätt för lagen nu och det här blir inte mindre än 7e matchen på 20 dagar för lagen!

Trycket att vinna titlar är hårt på Citys coach Pellegrini som givetvis satsar fullt ut på ligacupen då man har goda förutsättningar att vinna titeln samtidigt som man kan göra Man United titellösa då dem spelar i andra semifinalen mot Sunderland. Hur som helst så kan vi räkna med ett starkt lag från City här då man gjorde en tam insats senast borta mot Blackburn i FA-cupen där man spelade 1-1. Nu måste man revanschera sig och Man City är urstarka på sin hemmaplan där man vunnit 13 av 14 matcher den här säsongen! Enda förlusten kom i Champions League mot Bayern München… Värt att nämna är att man gjort 4 mål eller fler i 8 av de 13 segermatcherna så att man ska göra 4 mål eller fler här känns väldigt spelvärt! Man har en sylvass offensiv och på sin hemmaplan stormtrivs man så jag kan inte se hur West Ham skall kunna rå på dem här… City har en sylvass ligacup-anfallare i Edin Dzeko som nätat i alla tre ligacupmatcher den här säsongen och gjort 4 mål dessa matcher. Han lär vara spelsugen även här så räkna med mål av honom. Jag kör ett sidospel där jag satsar 2 units att han gör 2 mål eller fler i matchen till fina 5.50 hos Betway!

Man ställs mot ett West Ham som har ruskiga problem för dagen och som minst sagt radar upp usla insatser. Jag såg dem på plats för ett par matcher sedan när man mötte WBA på sin hemmaplan och spelade 3-3 med dem. Man hade en defensiv som var ruskigt odisciplinerad och som såg helt vilsna ut stundtals. Då ska man veta att man hade bättre lag än man ställer upp med idag för man har massor av skador, inte minst i försvaret där man saknar 3 mittbackar! Man åkte ur FA-Cupen med dunder och brak i helgen då man förlorade med hela 5-0 borta mot Nottingham. Noterbart är att man släppt in 3 mål eller fler i 4 av lagets 5 senaste matcher… Nu möter man tuffare motstånd och det lär givetvis inte bli enkelt för dem med en decimerad trupp mot Premier Leagues starkaste offensiv. Man är minst sagt indragna i bottenstriden och har egentligen inte råd att satsa på cuper då man har en tunn trupp och är på väg att ramla ur. Frågan är hur stark trupp tränaren Sam Allardyce ställer upp med här då man har en urviktig bortamatch mot Cardiff på lördag?

Semifinalen spelas över 2 matcher vilket innebär att West Ham lär försöka spela så defensivt som möjligt för att få ett bra utgångsresultat men jag tror det hjälper föga då lagets defensiv är usel och Man City är experter på att ta sig igenom försvarsmurar med sin vassa offensiv. Man City lär dessutom vilja avgöra det här redan i första matchen genom en storseger så man kan lufta truppen i returen! Räkna med full fart framåt för hemmalaget! Edin Dzeko löser båda spelen åt oss ikväll! Man City får fortsatt klara sig utan Sergio Aguero, Stevan Jovetic, Jack Rodwell, Micah Richards, Guidetti och Jesus Navas som alla dras med skador. Lägg därtill Dedryck Boyata som är avstängd efter sitt röda kort senast.

West Ham har fortsatta bekymmer i truppen då man saknar mittbackarna James Collins, Winston Reid och James Tomkins. Lägg därtill avstängde kaptenen Kevin Nolan samt Mark Noble som skadade sig på nyårsdagen mot Fulham. Andy Carroll och Ricardo Vaz Te är tillbaka i träningen men lär knappast spela här. Blytunga avbräck för en tunn trupp som West Ham, framförallt defensivt! Man har lånat in mittbacken Roger Johnson från League One laget Wolves och han går rakt in i startelvan här. Hur ska det gå mot ett offensivt urstarkt Man City?

Kort summering: Som ni kan läsa ovan så har West Ham ruskigt stora bekymmer i truppen för dagen och senast åkte man ur FA-cupen med hela 5-0 borta mot Championshiplaget Nottingham. Nu har man samma trupp och skall möta Man City som har 13 segrar av 14 möjliga på sin hemmaplan den här säsongen och som dessutom är urstarka i offensiven. De kommer från en usel insats och vill givetvis göra en toppeninsats här så jag kan inte se annat än att man kör över usla West Ham!

  • Match: Man City – West Ham
  • Spel: Man City gör 4 mål eller fler i matchen
  • Odds: 2.75 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

SpelbolagBonusLänk
0 krSpela här!

Lämna ett svar