Bilbao – Valladolid

The following two tabs change content below.
En sportnörd med stort intresse för vadslagning. Fotboll och hockey är det fokus ligger på. Mina lag är HV71, Hammarby, Philadelphia Flyers och Manchester United.

Latest posts by qoffe (see all)

Dela tips:

Helgen är över och som vanligt på måndagar så bjuds det på en match från la liga. Den här gången beger vi oss till San Mamés för att se Athletic Bilbao ta sig an ett formsvagt Valladolid.

Athletic Bilbao blev av med sin fjärdeplats igår när Villarreal kunde plocka tre poäng hemma mot Almeria, men baskerna får här en snabb chans till att springa om den gula ubåten. Med den form som Athletic visat på slutet är jag också helt övertygad om att man kommer greja en seger, en ganska klar sådan. Förra ligaomgången spelade man mot Almeria hemma på San Mamés och efter 90 min fotboll stod det 6-1 på resultattavlan. Den offensiv man visade upp i den matchen visar man nästan upp varje hemmamatch, med skillnaden att man hade en väldigt fin utdelning nu. Man kommer på bred front i anfallsspelet och man gör detta konstant i 90 min, oavsett om man ligger under eller leder med ett par bollar. Kikar vi till försvarsspelet så är det en klar förbättring från förra säsongen hos lejonen, och den förbättringen stavas Aymeric Laporte. Mittbacken är blott 20 år gammal och spelar redan med rutin som en 30 åring. Han har en startplats i sin hand och det spelar ingen större roll om han har Gurpegi eller San José bredvid sig, jag tror man håller Valladolid i schack vilket som. Hemmalaget får här klara sig utan Muniain som fortfarande går skadad, dessutom är Mikel Rico och Mikel San José avstängda. Två ganska tuffa avbräck i Muniain och Rico, men jag tycker ändå att Athletic har tillräckligt med kvalité i truppen för att klara detta. Viktigt är att man får tillbaka Susaeta från skada och han går förmodligen rakt in i startelvan.

Valladolid fortsätter gå riktigt tungt och laget ligger på en nedflyttningsplats med sina 16 poäng. Man har haft väldigt mycket otur med skador på nyckelspelare och eftersom truppen är väldigt tunn så har det visat sig på resultaten. Förra säsongens överraskning Óscar har bara spelat sex matcher den här säsongen och det är ett hårt slag mot offensiven. Men den absolut viktigaste spelare i Valladolid är tysken Patrick Ebert, som precis som Óscar dragits med skadebekymmer den här säsongen. Nu är Ebert tillbaka efter ett par matchers vila, men det kan aldrig vara tal om några 90 minuter här. Men nu tycker jag inte att offensiven är det verkliga problem hos Valladolid, utan det är det tafatta försvarsspelet man visat upp på slutet. I de fem senaste bortamatcherna har man plockat en poäng och släppt in hela 15 (!) mål. Det är bara Betis som är sämre på resande fot och nu ska man åka på en av de svåraste bortamatcherna under säsongen, det kan bara inte sluta bra. Hos bortalaget ser det bra ut i truppen just nu där man endast saknar Osorio och Alcatraz.

Det blir sällan dåliga matcher på San Mamés och jag tror inte vi blir besvikna idag heller. Jag förväntar mig ett hemmalag som stormar framåt från minut ett och då har jag svårt att se Valladolid orka stå emot. Hemmalaget att vinna med minst två bollar spelas därför med en insats strax över medel!å

  • Match: Athletic – Valladolid
  • Spel: Athletic -1,5 (AH)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

SpelbolagBonusLänk
Bet36521250 krSpela här!

Lämna ett svar